Ik ben dol op kaas, pizza en quiche. Voeg die drie samen en je krijgt een heerlijke bolognese quiche! Doordat er geen groente en meer vlees dan normaal zit is het een goed vullende quiche, die groentes mogen best wel een keertje een dagje later weer komen toch?
Wat heb je nodig:
1 rol quiche – & taartdeeg
200 gram geraspte kaas
300 gram rundergehakt of vegetarisch gehackt
1 ui
2 teentjes knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
2 theelepels paprikapoeder
1/2 theelepel chilivlokken
2 trostomaten
4 eieren
50 ml melk
2 eetlepels bloem
Boter
Olijfolie
Beetje peper en zout
Hoe maak je de bolognese quiche:
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een taartvorm in met een beetje boter. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm met het deeg.
Snipper de knoflook en ui fijn. En snijd de tomaat in plakjes.
Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en fruit vervolgens de ui. Voeg hierna het gehakt, de knoflook en de tomatenpuree toe. En breng het op smaak met de paprikapoeder, de chilivlokken en de Italiaanse kruiden. Bak het een aantal minuten tot het gehakt rul is en het vocht verdampt is.
Klop nu in een kom de eieren met de melk en de twee eetlepels bloem tot je een mooi glad mengsel krijgt. Meng er vervolgens 100 gram van de geraspte kaas met een beetje peper en zout doorheen.
Verdeel het gehakt mengsel in de beklede taartvorm en schenk het eimengsel hier gelijkmatig overheen. Verdeel de rest van de kaas over de de vulling en tot slot bekleed je de quiche met de plakjes tomaat.
Bak de bolognese quiche in 30 tot 40 minuten. Laat het na het bakken een beetje afkoelen
No Comments