Hartig bakken Hoofdgerechten

Bolognese quiche

Bolognese quiche

Ik ben dol op kaas, pizza en quiche. Voeg die drie samen en je krijgt een heerlijke bolognese quiche! Doordat er geen groente en meer vlees dan normaal zit is het een goed vullende quiche, die groentes mogen best wel een keertje een dagje later weer komen toch?

Trek in een ander soort quiche? Wat dacht je dan van een:
Vegetarische Quiche met spinazie, speckjes en gekaramelliseerde uien?

Oké, genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Bolognese quiche

Wat heb je nodig

  • 1 rol quiche – & taartdeeg

  • 200 gram geraspte kaas

  • 300 gram rundergehakt

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel tomatenpuree

  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • 2 theelepels paprikapoeder

  • 1/2 theelepel chilivlokken

  • 4 (blije) eieren

  • 50 milliliter melk

  • 2 eetlepels bloem

  • Boter

  • Olijfolie

  • Beetje peper en zout

Hoe maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een taartvorm in met een beetje boter. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm met het deeg.
  • Snipper de knoflook en ui fijn. En snijd de tomaat in plakjes.
  • Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en fruit vervolgens de ui. Voeg hierna het gehakt, de knoflook en de tomatenpuree toe. En breng het op smaak met de paprikapoeder, de chilivlokken en de Italiaanse kruiden. Bak het een aantal minuten tot het gehakt rul is en het vocht verdampt is.
  • Klop nu in een kom de eieren met de melk en de twee eetlepels bloem tot je een mooi glad mengsel krijgt. Meng er vervolgens 100 gram van de geraspte kaas met een beetje peper en zout doorheen.
  • Verdeel het gehakt mengsel in de beklede taartvorm en schenk het eimengsel hier gelijkmatig overheen. Verdeel de rest van de kaas over de de vulling en tot slot bekleed je de quiche met de plakjes tomaat.
  • Bak de bolognese quiche in 30 tot 40 minuten. Laat het na het bakken een beetje afkoelen

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals hartige taarten en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.