met Kort mee naar

met Kort mee naar… Borough Market – Londen: dé hotspot van Londen voor foodies

Op een paar minuten lopen van de London Bridge, in de schaduw van de hoogste wolkenkrabber van Londen (the Shard), vind je rondom en onder de bogen van het trein viaduct de oudste food market van Londen; de Borough Market. Alleen al van de geuren van de producten en gerechten die je hier kunt kopen en eten kan je al spontaan trek krijgen. Zie dan nog maar eens te kiezen bij welk kraampje je wat lekkers wilt halen. Meestal blijft het wanneer ik in Londen ben, dan ook niet bij één bezoekje aan de Borough Market.

Terwijl boven je hoofd voortdurend de treinen van en naar het nabijgelegen London Bridge station voorbijrazen, loop je van het ene kraampje vol met lekkers naar het andere kraampje. Stapels versgebakken koekjes, de mooiste taarten en bergen met lekkere broodjes. Biologische groente, exotisch kleurrijk fruit en opgestapelde Italiaanse en Franse kazen. Van verkopers die hun vers gevangen vis probeert te verkopen tot aan kraampjes waar je heerlijke gedroogde thee kunt scoren om thuis te genieten van een lekker kopje thee. Noem het op en je vindt het hier.

Wist je dat er meerdere scènes van de beroemde Harry Potter films zijn opgenomen? Zo vind je bij de borough market de “Lekke Ketel”, waar De karakters uit de boeken en films geregeld in de zomervakantie verbleven.

De oudste markt van Londen

In de elfde eeuw kochten Londenaren op de markt, op de Londen Bridge hun eten en drinken. Ergens in de dertiende eeuw werd de markt verplaatst naar de huidige plaats aan de Borough High Street. Je vindt hier tegenwoordig nog steeds zo’n honderd kraampjes. Om te zorgen dat de kwaliteit van de markt constant blijft, heeft de Borough Market een eigen testpanel met onafhankelijke foodexperts. Zo word er regelmatig getest of de producten en de kraampjes nog op het gewenste niveau zitten en de kwaliteit van de Borough Market dus gewaarborgd blijft.

Naast alle lekkere producten die je hier kunt scoren, is alleen de sfeer al een bijzonder ervaring. Ondanks dat het hier aardig druk kan zijn, is het altijd gezellig en hangt er een relaxte sfeer. En bijna bij elk kraampje kun je wat proeven en willen de verkopers je graag alles over hun producten vertellen.

Inmiddels heb ik een aantal vaste kraampjes waar ik langs ga als ik de Borough Market bezoek. Zo koop ik meestal bij Whirld – Handmade Fudges een zakje Fudge in verschillende smaken, scoor ik vaak een cinnemonroll bij bakkerij-en bakkerijschool Bread ahead Bakery. En geniet ik tussendoor van een lekkere cappuccino die ik bij Change Please haal, terwijl ik op een rustig plekje zit, en de gezellige drukte van de Borough Market aan mij voorbij zie trekken. Echt een heerlijke plek om even te lunchen, zo midden in de stad.

Bewaar deze hotspots met onderstaande foto op Pinterest

Hotspot:

Borough market

Adres:

8 Southwark Street,
London

Underground Jubilee en de Northern line
uitstappen Londen Bridge Station, vanaf daar is het een paar minuten lopen.
Bus 43, 141, 149, 521 haltes London Bridge en de Borough High Street.
Of met de trein naar London Bridge station, vanaf daar is het een paar minuten lopen.

Meer info

Misschien vind je dit ook leuk