Hoofdgerechten

Broodje hamburger zonder vlees

Broodje hamburger zonder vlees

Een broodje hamburger is voor veel mensen wel echt een guilty pleasure. Nu eet ik zelf heel vaak vegetarisch. Gelukkig zijn er steeds meer vlees vervangers in de supermarkten te vinden die je in plaats van echt vlees kunt gebruiken om toch een heerlijk broodje hamburger zonder vlees te maken.

Toen ik 12 jaar was, maakte ik na het kerstdiner op mijn basisschool de keuze om van de een op de andere dag alleen nog maar vegetarisch te gaan eten. Destijds was er nog niet veel keuze in vleesvervangers die echt lekker en van hoge kwaliteit waren. Inmiddels zijn we bijna 20 jaar verder en is er heel veel veranderd op het gebied van vleesvervangers. Aangezien er dus veel veranderd is op het gebied van vlees vervangers is het tijd voor een test! In samenwerking met Quorn mocht ik meerdere vleesvervangers gaan testen. Ik was reuze benieuwd naar de smaak en de structuur van hun vleesvervangers tegenwoordig zijn!

Broodje hamburger deluxe zonder vlees

Zo maak ik vandaag een vegetarisch broodje hamburger met twee producten die ik van Quorn, de supreme vegan burger en de bacon slices. Vooral naar de bacon was ik erg nieuwsgierig.

De bacon slices

Nu heb ik alleen dus al bijna 20 jaar geen echte bacon gegeten, dus vind ik het wat lastig om dit goed te kunnen vergelijken met echte bacon. Maar de smaak is verrassend lekker. Het bijzondere aan de vegetarische bacon stukjes vind ik dat je ze naast gekoeld te eten ook kunt grillen in een koekenpan of onder de gril in de oven, zoals je ook kunt doen met echte bacon. Ideaal voor op een broodje hamburger dus!

De supreme vegan burger

De supreme vegan burger is best angstig goed gemaakt. De burgers hebben bijna een vlezig uiterlijk. Door de rode kleur lijken ze na het bakken nog lekker medium rare. In combinatie met het ‘bloed’ gemaakt van bietensap, zorgt voor een echte hamburgerervaring. Een burger bevat 275 kilocalorieën en anders dan de meeste veganistische producten is de burger niet van soja gemaakt, maar van mycoproteïne (afkomstig van schimmels, gisten of zwammen) en bevat dus veel plantaardige eiwitten.

De structuur is een beetje draderig, alsof je een echt stukje vlees aan het eten bent. De smaak is goed, maar je proeft wel dat het een echt plantaardig product is. Maar als je het mij vraagt hoeft dat helemaal niet erg te zijn, het blijft natuurlijk een echte plantaardige vervanger. Maar vooral op een broodje hamburger, zijn deze burgers een echte aanrader!

Aangezien ik vind dat cheddar kaas echt niet mag ontbreken heb ik ervoor gekozen om dit toch op dit vegetarische broodje hamburger te doen. Mocht je nu altijd vegan eten, vervang het dan door een vegan kaas of laat het gewoon weg. Toevallig heb ik laatst vegan kaas geproefd en ook dat is steeds minder te onderscheiden van kaas (op melk basis). Ik vind het zo vet dat er steeds betere vegetarische en vegan producten op de markt komen!

Oké, genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Broodje hamburger deluxe zonder vlees

Porties

2

broodjes

Wat heb je nodig

  • 2 hamburgerbroodjes of bolletjes naar keuze

  • 1 ui in ringen gesneden

  • 1 tomaat

  • IJsbergsla in reepjes gesneden

  • Blokje Cheddar kaas in plakjes gesneden

  • Mayonaise

  • Tomatenketchup

  • Quorn Vegetarian Bacon Slices

  • Quorn Supreme Vegan Burger (uit de vriezer)

  • Beetje olie voor de burgers

  • Klontje boter voor de ui ringen

Hoe maak je het

  • Snijd de broodjes doormidden en grill ze kort in een hete grillpan tot ze mooie strepen hebben.
  • Snijd de ui in mooie ringen. en de tomaat in plakken.
  • Bak de uienringen in een koekenpan met wat boter, totdat ze zacht en goudbruin zijn. Schep ze op een bord en dek ze af met een stukje alufolie.
  • Verwarm 1 eetlepel olie in een pan. En bak de bacon slices op een gemiddeld vuur en draai ze halverwege om.
  • Bak de Supreme Vegan Burgers zoals aangegeven staat op de verpakking. Leg zodra de burgers voor de laatste keer zijn omgedraaid en bijna klaar zijn de plakjes cheddar op de burgers. Door de hitte van de pan zal de kaas lekker smelten.
  • Besmeer ondertussen de broodjes met mayonaise en de tomaten ketchup. Leg hier vervolgens een beetje gesneden ijsbergsla op. Zodra de burgers klaar zijn kunnen deze bovenop de sla, gevolgd door de tomaat, de vegetarische bacon, de uienringen en de bovenkant van het broodje.

Opmerkingen

  • Eventueel kun je een prikker door het broodjes steken, zodat het makkelijker bij elkaar te houden is tijdens het opdienen en eten.

*Dit recept is in samenwerking met Quorn geschreven.

Veel plezier en eet smakelijk!

Broodje hamburger zonder vlees

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.