Inmiddels staan er al een aantal brownie recepten op de blog. Zo kon je eerder al een recept voor gewone brownies, een brownie met oreo koekjes en een Brownie met Licor 43 Baristo op de blog vinden. Stuk voor stuk lekkere recepten maar ik miste nog een smeuïge brownie met een lekkere crunch. Hoogste tijd om een brownie crumble recept aan de blog toe te voegen dus!
Wat heb je nodig
- Voor de kruimeldeeg
50 gram ongezouten roomboter (direct uit de koelkast)
50 gram bloem
50 gram amandelmeel
50 gram suiker
Snufje zout
- Voor de brownie
140 gram ongezouten boter, in smalle stukjes gesneden
180 gram pure chocola, fijn gesneden
130 gram suiker
80 gram bruine basterdsuiker
Twee eieren en één eidooier
1 tl vanille extract
60 gram bloem
1/2 tl zout
1/4 tl bakpoeder
50 gram extra chocola, grof gehakt
Hoe maak je de brownie crumble:
De crumble (het kruimeldeeg):
We beginnen met het maken van de crumble, dit moet na het bereiden namelijk nog even in de koelkast chillen zodat je het straks goed kunt verwerken.
Snijd de boter in blokjes en doe het samen met de bloem, de suiker, het amandelmeel en een snufje zout in een kom. Maak er met je vingers een kruimelig deegje van. Dek de kom af met een stukje folie en laat het rusten in de koelkast.
De Brownie:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Smelt de boter en de chocola in een hittebestendige kom au bain marie tot het helemaal gesmolten is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen en klop vervolgens de suiker en de basterdsuiker er goed doorheen. Klop nu de eidooier en de eieren er een voor een door het mengsel en meng als laatste de vanille erdoorheen. Klop het ongeveer 1 minuut goed door. Tijd voor de bloem, zout en het bakpoeder, klop dit er voorzichtig doorheen. En tot slot verdeel je de 50 gram chocolade brokjes door het brownie deeg.
Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met een stukje bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en strooi de deegkruimels die je eerder hebt gemaakt over de brownies. Bak de brownies ongeveer 25-35 minuten. Laat ze daarna in de vorm volledig afkoelen voor je ze eruit haalt en in stukken snijdt.
No Comments