Ik ben dol op brownies, zo kon je hier al drie verschillende recepten voor brownies van mij vinden. Vandaag voeg ik daar een vierde variatie aan toe, en wat voor één! Ik ben niet alleen dol op brownies maar ik houd ook erg van koffie. En laat die twee nu een hele goede combinatie zijn! Een brownie met Licor 43 Baristo kon daarom uit blijven. Na wat experimenteren kwam ik dan ook uit bij dit recept, waarbij je een heerlijke smeuïge brownie met de lekkere smaak van de Licor 43 Baristo on the side. Dat wordt smullen!
Heb je meer zin in een andere brownie?
Of wil je brownies maken met kinderen?
Bekijk dan eens de volgde drie recepten:
Brownie
Kitkat brownie
Blondies
Wat heb je nodig:
150 gram roomboter
250 gram fijne kristalsuiker
60 gram cacaopoeder
1/2 theelepel vanille extract
3 eieren
75 gram bloem
25 gram chocolade naar keuze
5 eetlepels Licor 43 Baristo
Snufje zout
Hoe maak je de brownie met licor 43 barista:
Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met een stukje bakpapier.
Doe de roomboter, suiker, cacaopoeder en de chocolade in een steelpannetje en zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade helemaal zijn gesmolten. Laat het mengsel nu afkoelen tot het kamertemperatuur of eventueel lauwwarm is. Giet het mengsel in een kom en mix 1 voor 1 de eieren erdoor heen. En voeg vervolgens terwijl je blijft mixen beetje bij beetje de bloem erbij.
Meng tot slot een snufje zout en de vanille extract door het mengsel en giet het brownie mengsel in de bakvorm. En bak de brownie nu zo’n 25-30 minuten op 170 graden.
Zodra je de brownie uit de oven haalt, smeer je ‘m met ongeveer 3 eetlepels Licor 43 Baristo in, dit doe ik met een bakkwastje en vervolgens laat je de brownie goed afkoelen.