Zoet

Brownie met oreo koekjes

brownie met oreo koekjes

Tijdens een verjaardag, gewoon zomaar voor in het weekend bij de koffie/of thee. Of omdat je net zoals mij, gevraagd bent om een keertje wat lekkers te trakteren op de marchingband. Deze brownie met oreo koekjes is echt weer een feestje hoor!

Brownies, brownies en nog meer brownies!

Brownies zijn er in verschillende maten en variaties, zo maakte ik eerder al eens een brownie met Licor 43 Baristo en lekkere “foute” kitkat brownies. En vandaag komt daar deze fudgy brownie met oreo koekjes, met een lekkere krokante laag bij!

Smaaksensatie

Natuurlijk kun je (als je net zoals mij geen hele grote oreo fan bent) de oreo koekjes ook gewoon vervangen door lekkere grove brokken chocolade met hazelnoten of door andere noten die je lekker vind. Nu ben ik zelf dus niet de allergrootste oreo fan. Maar ik moet je bekennen dat de combinatie van de fudgy brownie en de oreo koekjes wel weer echt een geniale combinatie is, die zeker het proberen waard is!


Aan de slag met de brownie met oreo koekjes

Wat heb je nodig

  • 140 gram ongezouten boter, in smalle stukjes gesneden

  • 200 gram pure chocola (van minimaal 70% cacao), fijn gehakt

  • 80 gram bruine basterdsuiker

  • 130 gram suiker

  • 2 eieren + 1 eidooier

  • 1 theelepel vanille extract

  • 60 gram bloem

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/4 theelepel bakpoeder

  • Halve rol oreo koekjes

  • Extra nodig
  • Bakblik van 20 x 20 cm vierkant

  • Bakpapier

Hoe maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met twee stukjes bakpapier, zodat je een soort plusvorm krijgt.

Doe de boter en de chocolade in een kom en smelt deze au bain marie tot het helemaal gesmolten is. Haal het van de warmtebron af en meng beide suikers erdoor. Laat het rustig tot kamertemperatuur afkoelen.

Klop twee eieren en één eidooier, samen met de vanille in een andere kom door elkaar. En meng dit vervolgens met het chocolademengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en de zout er voorzichtig doorheen. Breek de oreo koekjes in stukjes en schep de helft ervan door het beslag. Verdeel het beslag in de met bakpapier beklede bakvorm, strijk de bovenkant een beetje glad en bestrooi het met de laatste stukjes oreo koekjes.

Bak de brownie met oreo koekjes nu zo’n 25 tot 30 minuten op 170 graden. Laat de brownie eerst goed afkoelen en snijd er 16 tot 20 mooie blokjes uit.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.