Dessert

Chocolade tiramisu uit een paasei

Chocolade tiramisu

Pasen is weer in aantocht, nog maar twee weekjes te gaan. Tijd voor een beetje paasinspiratie! Als ik aan Pasen denk, denk ik aan chocolade paaseitjes en chocolade paashazen, kortom chocolade hoort bij Pasen. Een mooie gelegenheid om de chocolade box die ik van verkade had gekregen te gebruiken. Aangezien er een paasei mal bij zat, besloot ik om een chocolade tiramisu in een paasei te maken. Een variatie op de tiramisu waar je mij altijd blij mee kan maken. Voor de verandering zonder sterke drank (die bij een echte goede tiramisu niet kan ontbreken), maar met een chocoladesaus. En tot slot geen laag cacao, maar een laag geraspte witte chocolade. Het is een simpel dessert geworden waar een kleine uitdaging in zit… Laat dat paasweekend maar komen!

Wat heb je nodig (voor 4 personen of 2 vreetzaken):

250 g lange vingers
250 g mascarpone
100 ml sterke koffie
250 ml slagroom
37 g suiker
2 eidooiers
220 g pure chocolade
50 g witte chocolade
Zakje Digestive Bites Karamel

Extra nodig:

2 paasei mallen (of gewoon 2 plastic kommetjes)

ingrediënten chocolade tiramisu
Hoe maak je de chocolade tiramisu uit een paasei:

Smelt de pure chocolade au bain marie

Schenk een beetje van de gesmolten chocolade in de paasei-mal (of in een plastic bakje)

Verdeel de chocolade over de binnenkant van de mal of het kommetje, doe dit door de mal of het kommetje langzaam heen en weer te bewegen
Wanneer de chocolade goed verdeeld is kan je het in de vriezer goed koud laten worden, zodra de chocolade weer helemaal hard is, kan je eventueel deze stappen nog een of twee keer herhalen zodat het chocoladelaagje wat dikker word.

Voeg 125ml  slagroom toe aan de overgebleven gesmolten chocolade, meng dit goed door elkaar zodat je een mooi chocolade sausje krijgt en laat het goed afkoelen

Klop 125 ml slagroom met een eetlepel suiker stijf.

Klop vervolgens in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers.

Spatel daarna voorzichtig de slagroom door het mascarpone mengsel

Wanneer de chocolade bakjes helemaal zijn afgekoeld krimpen ze iets waardoor je ze makkelijk uit de mal of het plastic kommetje kan halen.

Dompel de lange vingers één voor één in de koude sterke koffie en verdeel ze over de bodem van de het chocolade bakje

Bedek de lange vingers met de mascarpone mengsel

Laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. En strooi de tiramisu vlak voor het serveren nog even met een mooie laag geraspte witte chocolade, om het af te maken decoreer  je het met een paar bolletjes Digestive Bites Karamel

Eventueel kan je een klein beetje sterke drank door de koude koffie mengen. Hiervoor zou je bijvoorbeeld disaronno of Baileys kunnen gebruiken.

Chocolade tiramisu uit een paasei

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan  vooral weten ik ben namelijk heel benieuwd naar jullie kookkunsten.
Deel je foto’s met mij via InstagramFacebook of Twitter gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht ????

 

1 Comment

  • Reply Jo's Daughter 5 april 2017 at 12:54

    Dat ziet er fantastisch uit zo in het ei “geserveerd”!!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.