Sinterklaas

Chocoladeletters versieren

Chocoladeletters versieren

Sinterklaas is weer in het land en dat betekent dat het weer tijd is voor die stapels chocoladeletters! Chocoladeletters zijn altijd leuk om te geven en te krijgen, helemaal wanneer het een mooie versierde letter is. Eerder deelde ik al een recept hoe je zelf chocoladeletters kan maken, daarbij spuit je zelf de chocoladeletters op waarna je ze kan versieren. Maar je kunt het ook nog eenvoudiger maken!

Zo kun je een “normale/kale” chocoladeletter kopen die je vervolgens zelf gaat versieren. Dat kun je doen door met een spuitzak chocolade (naar wens) op de letters te spuiten en die vervolgens te versieren met kruidnoten, kleine stukjes chocolade, sprinkles, marsepein figuurtjes, lekkere amandelen of hazelnoten, snoepjes, stukjes karamel of chocolade in sinterklaas figuurtjes. Ik heb zelf kruidnootjes, kruidnootjes in gekleurde chocolade, witte chocolade stukjes en chocolade sinterklaas figuurtjes gebruikt.

Altijd leuk om samen met kinderen te doen op een winterse regenachtige dag, of om cadeau te geven. En alleen het versieren kan al een feestje worden!


chocoladeletters versieren

Wat heb je nodig:

Voor 4 chocoladeletters

  • 200 gram chocolade  (melk/puur/wit), in stukken

  • 60 gram roomboter, op kamer temperatuur

  • 4 chocoladeletters (melk/puur/wit/hazelnoot etc)

  • Toppings zoals:
  • Kruidnoten (lees hier een basisrecept)

  • Kleine sinterklaas chocolaatjes

  • Sprinkles

  • kleine stukjes chocolade

  • Halve amandelen of hazelnoten

  • Karamelblokjes

  • Sinterklaas snoepgoed

  • Marsepein figuurtjes

  • Kruidnoten in bijvoorbeeld gekleurde chocolade

Hoe maak je zelf de chocoladeletters:

Smelt de chocolade au bain marie. Je zou de chocolade ook in een magnetron kunnen smelten. Houd er rekening mee dat je elke 10 seconden even de magnetron pauzeert en checkt of de chocolade gesmolten is. Anders krijg je straks verbrande chocolade en dat is natuurlijk zonde!


Roer tijdens en na het smelten de chocolade zo nu en dan met een spatel goed door elkaar. Vervolgens voeg je steeds een beetje boter toe. De boter zal er voorzorgen dat de gesmolten chocolade meer binding krijgt en goed zal opstijven.

Zodra de chocolade goed is op gesteven schep de chocolade in een spuitzak en kun je de chocoladeletters versieren. Spuit de chocolade naar eigen inzicht op de chocoladeletters. Versier de chocolade letters daarna meteen de versiersels en strooisels. Laat de versierde chocoladeletters vervolgens goed opdrogen en uitharden.

De versierde chocoladeletters kun je het beste in de koelkast bewaren. Zo kun je de chocoladeletters in stapelbare vleeswaren bakjes of in een koektrommel bewaren. Wanneer je de letters cadeau wilt geven kun je bijvoorbeeld bij Baktotaal Bouwhuis, mooie chocoladeletter dozen bestellen waar je ze in kunt inpakken.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest