Zoet bakken

Chocolate chip cookies met paaseitjes

Heb jij ook nog zo veel paaseitjes van Pasen over? Tot een paar dagen na Pasen blijf ik wel snoepen uit het bakje paaseitjes die hier op tafel staan, maar daarna ben ik er ook wel klaar mee terwijl ik vaak nog wel wat paaseitjes over heb. Aangezien ik het zonde vind om ze dan weg te gooien, kies ik er vaak voor om de paaseitjes te gebruiken tijdens het bakken!


De inspiratie voor het recept voor deze chocolate chip cookies met paaseitjes kreeg ik op de blog by andrea janssen. Samen met een aantal foodies doe ik deze maand een cookie ruil, waarbij je een koekjes recept van een andere foodblogger kiest en het een make-over geeft. Op de site van Andreá zag ik een recept voor haar Chocolate chip cookies. Combineer dat met de paaseitjes die je over hebt en hebt heerlijke Paas leftover chocolate chip koekjes! Natuurlijk kan je in plaats van paaseitjes ook gewoon chocolade gebruiken.


Wat heb je nodig

  • 140 gram boter, op kamertempratuur

  • 110 gram suiker

  • 100 gram lichtbruine basterdsuiker

  • 1 theelepel vanille extract

  • ¼ tl zout

  • 1 blij ei, op kamertemperatuur

  • 210 gr bloem

  • ¾ theelepel baking soda

  • 150 gram pure chocoladedruppels, grof gehakte pure chocolade en 50 gram paaseitjes

Hoe maak je de chocolate chip cookies

Doe de boter, suiker, basterdsuiker, het vanille-extract en zout in een kom en mix het in enkele minuten tot je een romig en luchtig mengsel hebt. Mix het ei er kort doorheen. Voeg de bloem samen met de baking soda aan het botermengsel toe en kneed het goed door elkaar. Als laatst gaan de chocoladestukjes erbij en meng je het door tot alles goed is verdeeld. Maak van het deeg een pil met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie. Laat het deeg minimaal 1 uur rusten in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Snijd de pil in plakjes van 1,5-2 centimeter en leg deze met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Druk er tot slot een half paaseitje op, (met een warm mesje kun je paaseitjes voorzichtig doormidden snijden) of leg het er in zijn geheel op waneer je kleine paaseitjes hebt. Bak de koekjes in ongeveer 12-17 minuten goudbruin en gaar en laat ze afkoelen op een rooster.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Meer cookie recepten:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.