Wanneer je van koekjes en chocolade houdt, zijn deze cookies een match in haven. Deze koekjes zijn in het midden nog een beetje zacht (ook wel chewy genoemd) terwijl het buitenste randje nog een beetje knapperig blijft.
Het is een heel eenvoudig receptje om te maken. Daarnaast kun je een deel van het deeg gerust in de vriezer bewaren, zodat wanneer je zin hebt in verse koekjes snel wat koekjes kunt af bakken. Ideaal toch? Je zou deze chocolate chip cookies zonden goed te koelen kunnen afbakken. Maar dan is de kans groot dat de koekjes gaan uitlopen en je grote platte koekjes krijgt. Daarom raad ik je aan om het koekjes deeg eerst in de koelkast goed te laten koelen. Maar kies vooral waar je zelf het meeste zin in hebt!
Wat heb je nodig:
125 gram roomboter, op kamertemperatuur
125 gram suiker
100 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
225 gram zelfrijzend bakmeel
½ theelepel baking soda
100 gram pure chocolade (in stukjes gehakt of chocolade druppels)
100 gram melk chocolade (in stukjes gehakt of chocolade druppels)
Hoe maak je de chocolate chip cookies:
Verwarm de oven voor op 175 graden met boven- en onderwarmte.
Gooi de boter, suiker, basterdsuiker met de vanillesuiker in een kom en mix het in enkele minuten tot je een romig en luchtig mengsel hebt. Mix het ei er kort doorheen. Voeg de zelfrijzend bakmeel samen met de baking soda aan het botermengsel toe en kneed het goed door elkaar. Als laatst gaan de chocoladestukjes erbij en meng je het door tot alles goed is verdeeld. Maak van het deeg een pil met een doorsnede van 4 centimeter en verpak hem in plasticfolie. Laat het deeg een uurtje chillen in de koelkast.
Snijd de pil in 15 tot 20 plakjes die even groot zijn, draai van de plakjes een bolletje en druk je een klein beetje plat. Leg de koekjes ruim uit elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes in 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Zodra de randjes een beetje licht goudbruin zijn, zijn de koekjes klaar. Laat de chocolate chip cookies op een rooster afkoelen en dan is h
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!