Hoofdgerechten To go

Couscous salade met geitenkaas

maaltijd couscous salade

In de zomer ben ik altijd wel fan van couscous salades. Vandaag een recept voor een maaltijd couscous salade die koud het lekkerste is. Een maaltijd couscous salade met onder andere rode paprika, een rood uitje, courgette, wat veldsla en afgemaakt met heerlijke geitenkaas!

Couscous kun je op meerdere manieren op smaak brengen zo gebruik ik net zoals in de snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten, vaak gewoon een bouillonblokje. Deze keer koos ik er voor om de van oorsprong Noord-Afrikaans ras-el-hanout. Een van oorsprong Nood-Afrikaans kruiden en specerijen mengsel waar andere kardemom, kaneel, kurkoma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment in zit. De smaak is eigenlijk altijd wel vrij sterk en het overheerst snel, dus is het de kunst om niet te veel ras-el-hanout aan je gerecht toe te voegen.

Om het gerecht helemaal af te maken gebruik ik heerlijke romige geitenkaasbolletjes. Je zou natuurlijk ook de geitenkaas in kleine stukjes kunnen maken maar ik vind naast dat geitenkaasbolletjes super easy zijn, het ook extra feestelijk staan.


Foto’s gemaakt tijdens een rondleiding bij Bettinehoeve

Wat heb je nodig:

  • Couscous

  • Halve courgette

  • 3 tomaten

  • Rode paprika

  • 1 rood uitje

  • Geitenkaasbolletjes

  • Zout-peper

  • 2 eetlepels ras-el-hanout

Hoe maak je deze maaltijd couscous salade:

Maak alle groenten schoon en snij het in kleine blokjes of plakjes. De zaadjes heb ik uit de tomaat gehaald omdat je de couscous anders erg vochtig kan worden, maar deze kan je er natuurlijk ook gewoon in laten zitten als je dat liever wil.

Maak de couscous in een kom klaar zoals aangegeven staat op de verpakking. En breng het op smaak met de ras-el-hanout en het zout en peper.

Wok de groentes een aantal minuten in een pan met een beetje olijfolie. Meng de couscous door de groente.

Schep de couscous op een mooi bord, voeg wat veldsla toe en maak het af met wat geitenkaasbolletjes.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest