Zoet

De 5 (h)eerlijkste chocolade verleidingen…

5 (h)eerlijkste chocolade verleidingen.jpg

Je hebt het in puur, melk, wit, melk met hazelnoot en zelfs met karamel – zeezout of in de combinatie pure melk. Ik heb het natuurlijk over chocolade. Regelmatig kom je dit ingrediënt een één van mijn recepten tegen. En ook tegen een los blokje chocolade hoor je mij niet snel nee zeggen. Over de hele wereld houden mensen van deze heerlijke lekkernij. Het is zelfs zo populair dat het een eigen dag heeft gekregen. 13 september (vandaag dus) is het namelijk de Internationale Chocolade dag!

In de afgelopen 21 maanden heb je op mijn blog al meerdere keren recepten met chocolade langs zien komen. En om de chocolade te vieren vandaag een lijstje met de 5 (h)eerlijkste chocolade recepten welke je op deze blog kan terug vinden. Ik probeer meestal eerlijke fair trade chocolade te gebruiken. Op die manier is het niet alleen heerlijk om van te genieten, maar genieten de cacaoboeren er ook een beetje van en dat is wel weer zo eerlijk.

De Blondies
Blondies

De brownie kent bijna iedereen, het is gemaakt van pure of melk chocolade. Maar ken je de witte chocolade brownie al? Deze zomer kon  je het recept voor deze heerlijke blondies al op de blog lezen, maar ook tijdens de herfst blijft dit natuurlijk een heerlijke lekkernij om van te genieten. Het recept voor dit lekkere baksel kan je HIER lezen.

Rocky RoadRocky Road.jpg

Mijn persoonlijke favoriet is is deze Rocky Road. Je hebt geen oven nodig voor deze traktatie en je kan er werkelijk elk snoepgoed en koekjes naar wens in verwerken. Zo koos ik voor een combinatie tussen chocolade, bastognekoeken en marshmallows, maar je kan het natuurlijk zo bont maken of basic houden als je zelf wil. Alleen al het maken van een Rocky Road is een feestje. Wil je zelf een Rocky Road maken? Kijk dan HIER om mijn recept te bekijken.

Voor dit recept heb ik trouwens ook mijn eerste food filmpje gemaakt. Nu ik dit schrijf, bedenk ik mij dat het eigenlijk wel weer eens tijd word voor een nieuw filmpje. Alleen heb ik nog geen idee wat voor gerecht of baksel dit moet gaan worden. Daarom de vraag, waar zou jij graag eens een recept filmpje van willen zien? Laat jouw idee dan hier beneden achter en wie weet zie je jouw baksel binnenkort hier langs komen.

Cheesecake, met karamel -zeezout en chocolade van Tony’s Chocolonely


Chocolade en cheesecakes gaan ook vaak goed samen. Zo maakte ik deze cheesecake, met karamel-zeezout en chocolade van Tony’s Chocolonely. Wat is deze  cheesecake ongelooflijk lekker! Zo lekker dat je moet oppassen dat je de taart niet in één keer helemaal wilt opeten. De afwisseling van de vanille en de chocolade vulling maakt de cheesecake heerlijk romig en vol van smaak. Vooral op feestjes is dit een waanzinnige traktatie! En het recept kan je natuurlijk HIER terug vinden.

Marmercake

Marmelcake.jpg

Ook met cakes kan je werken met chocolade. Denk bijvoorbeeld aan een cake met stracciatella of overgoten met chocolade. Ik maakte deze marmercake met chocolade brokken. Het is een eenvoudig recept waarbij je eerst een basis cakebeslag maakt en deze in 2 delen verdeelt, een deel met vanille en door het tweede deel chocolade brokken en cacao. Hoe je zelf deze lekkere chocoladecake maakt kan je HIER lezen.

Kitkat brownie

Kitkat brownie.jpg
En last but not least, een KitKat brownie welke ik voor een bloginsider actie van 2wmn.nl in samenwerking met Nestlé mocht maken. Lekker over de top met een bodem van KitKat, een brownie van pure chocolade en om het af te maken bestrooid met witte chocolade vlokken. Ook dit recept kan je HIER terug vinden.

Heb jij iets lekkers gemaakt van mijn blog?
Laat het mij dan vooral weten (vind ik leuk!)
Deel je foto’s met mij via InstagramFacebook of Twitter
En gebruik dan de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht 😉

In de afgelopen 21 maanden heb ik namelijk al meerdere keren met chocolade gewerkt.

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.