Recepten

De 9 lekkerste recepten van 2017

De lekkerste recepten van 2017

Het jaar 2018 is al weer bijna drie weken op weg, maar toch wil ik nog een keertje terug blikken op 2017. Het was het jaar van de vele hoogt en helaas ook wat diepere momenten, maar ook het jaar waarin mijn blog beetje bij beetje is gegroeid, het jaar waarin ik ook echt op Pinterest actief werd, het jaar van drie hele mooie reizen naar twee wereld steden en het jaar waarin ik weer veel bak avonturen heb beleeft. Vandaag wil ik samen met jullie vooral terug kijken op de lekkerste recepten van 2017.

Wanneer je een blog hebt zul je het ongetwijfeld al weten, aan de achterkant van elke blog kun je heel veel doen en zien wat je niet aan de voorkant ziet. Bijvoorbeeld het schrijven en het opmaken van een artikel, maar ook kun je statistieken zien. Op die manier kun je er eenvoudig achter komen hoeveel bezoekers de blog heeft en kun je zien hoe vaak een artikel gelezen is. Nu moet ik toegeven eigenlijk vind ik die cijfertjes niet heel boeiend, maar ze zijn wel erg handig! Zo kon ik een top 9 maken van de recepten die jullie het lekkerst vonden, de lijst is gebaseerd op de bezoekersaantallen, wat dus niet betekend dat recept dat op #9 staat minder lekker is dan het recept dat op de eerste plaats is geëindigd (al staat dat recept toevallig wel erg hoog in mijn persoonlijke favoriete lijstje). Klik hier om alle recepten die op metkortindekeuken.nl staan te bekijken.

#9 Pompoensoep met zoete aardapel

Pompoensoep
Met een pompoen kun je veel doen, zo kun je ze uit te hollen en er een leuk (of angst aanjagend) gezicht uit te snijden en er vervolgens een kaarsje in aan te steken. Maar met pompoenen kan je nog zo veel meer doen. Zo kan je er bijvoorbeeld een Pompoen cheesecake of een lekkere Pompoen-aardappelpuree van maken. Zelf had ik zover ik weet nog nooit een gerecht met pompoen gegeten, het werd afgelopen na jaar dus hoogtijd om hier eens verandering in te brengen. Deze pompoenensoep met zoete aardappel was het resultaat.

#8 Matcha cake

matcha marmercakeAl eeuwen lang drinken mensen thee, terecht als je het mij vraagt want thee is gewoon lekker om te drinken. Maar wist je al dat je ook kan bakken met thee? Ja, toen ik dat voor het eerst hoorde keek ik er ook een beetje van op. Samen met mijn vriendin ben ik vorig jaar naar de eerste teabar van Nederland geweest. Bij Hug the Tea weten ze alles van thee en vooral van Matcha. Zo vertelden de twee zussen van Hug the Tea ons dat je ook heel goed kon bakken met matcha. En dat wilde ik graag proberen en bakte er een matcha marmercake met een witte chocolade matcha ganache mee.

#7 Klassieke appeltaart

Klassieke appeltaart

Als klein jongetje maakte ik al graag een appeltaart. Het liefste bakte ik een appeltaart bij mijn opa. Alleen al zijn grote tevreden glimlach op zijn gezicht, als ik weer eens een verse appeltaart bij hem maakte was al geweldig om te zien. En zodra de taart dan klaar was, gingen meteen we samen van een grote punt, met een flinke toef slagroom genieten. Oké, ik maakte het destijds met een pakje, maar tegenwoordig maak ik de taart zonder pakjes en zakjes. Want dat is eigenlijk helemaal niet moeilijk. De afgelopen jaren heb ik veel geëxperimenteerd tot ik helemaal tevreden was met mijn recept voor een klassieke appeltaart. Aangezien ik rozijnen soms alleen in krentenbollen lekker vind heb ik deze er niet doorheen gedaan, maar deze kan je er zelf natuurlijk altijd aan dit recept toe voegen.

#6 Rocky Road


Mijn persoonlijke favoriet is is deze Rocky Road. Je hebt geen oven nodig voor deze traktatie en je kan er werkelijk elk snoepgoed en koekjes naar wens in verwerken. Zo koos ik voor een combinatie tussen chocolade, bastognekoeken en marshmallows, maar je kan het natuurlijk zo bont maken of basic houden als je zelf wil. Alleen al het maken van een Rocky Road is een feestje. Wil je zelf een Rocky Road maken? Kijk dan HIER om mijn recept te bekijken.

#5 Karamel saus

Karamel saus
Het is van veel mensen de ultieme guilty pleasure, karamelsaus. Ik hoor wel eens ” Maar zelf karamelsaus maken, dat is toch vet moeilijk?”. Ja dat dacht ik eerst ook altijd. Ik was bang dat het heel snel zou verbranden, mier zoet zou worden en dat je heel veel de tijd ervoor moest nemen.. Maar eigenlijk is het vrij eenvoudig om te maken (en o zo lekker!). En met dit recept maak je in een kwartiertje je eigen karamelsaus!

#4 Kroket broodjes

Kroket broodjes
Deze broodjes zijn 100% weekendfood! Nou ja of gewoon voor wanneer je lekkere trek hebt.. Je maakt ze in een handomdraai en je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig. Ik heb het natuurlijk over homemade kroketbroodjes. Eigenlijk wilde ik graag vegetarische kroketbroodjes maken met een kroket van de Vegetarische Slager, maar die kan ik helaas niet vaak in de Groningse supermarkten vinden. Daarom zijn het heerlijke runderkroket broodjes geworden. Je zou ze trouwens ook gewoon met bitterballen kunnen maken, dan krijg je een soort borrelhapjes lekker voor in de avond. Ik weet dat deze broodjes heerlijk zijn en je ze natuurlijk het liefst meteen wil opeten. Maar wanneer ze uit de oven komen zijn de kroketten gloei heet! Dus probeer ze een beetje te laten afkoelen voordat je deze heerlijke snack op eet, je wil natuurlijk niet je gehemelte verbranden…

#3 Magische cake


Niet altijd zijn het mijn recepten die op met Kort in de keuken verschijnen. Zo schrijft mijn vriendin soms een gast recept, zoals het recept voor een magische cake. Misschien heb je daar al een keer iets over gelezen of gehoord, of misschien had je er net zoals ik nog nooit van gehoord. Het is cake  bestaande uit drie lagen, je bakt het beslag op lage temperatuur en voor een langere tijd, op doe manier ontstaan dan vanzelf 3 laagjes: een fudge-achtige bodem en een  laagje cake, met daartussen een laagje custard. Zelf had ik er eigenlijk nog nooit van gehoord, dus dook mijn vriendin de keuken in en maakte deze Magische Cake.

#2 Cheesecake met karamel, zeezout & Tony’s Chocolonely

Chocolade en cheesecakes gaan ook vaak goed samen. Zo maakte ik deze cheesecake, met karamel-zeezout en chocolade van Tony’s Chocolonely. Wat is deze  cheesecake ongelooflijk lekker! Zo lekker dat je moet oppassen dat je de taart niet in één keer helemaal wilt opeten. De afwisseling van de vanille en de chocolade vulling maakt de cheesecake heerlijk romig en vol van smaak. Vooral op feestjes is dit een waanzinnige traktatie! En het recept kan je natuurlijk HIER terug vinden.

#1 Bastogne boterkoek

Bastogne boterkoek
Een echt typisch Nederlands baksel is de boterkoek, het is geen taart maar ook geen echte koek. In vrijwel iedere supermarkt of bakkerij kan je het kopen. Maar zelf maken is veel leuker en ook nog eens heel gemakkelijk. Je hebt er namelijk vrij weinig ingrediënten voor nodig. Zolang je maar echte roomboter gebruikt kan het niet misgaan. Omdat een oud Hollandse boterkoek wel heel lekker maar niet heel spannend is, ben ik opzoek gegaan hoe je de koek spannender kan maken. Het is tijd voor de next level boterkoek! Het werd een bastogne boterkoek, een traditionele boterkoek met een lekkere bite erin. Wij waren niet de enige die vonden dat dit een onwijs lekkere combinatie is, inmiddels gaat het recept al goed rond op Pinterest. Zo is het alleen op mijn Pinterest pagina al meer dan 5200 keer bewaard. Nu boeien de statistieken mij eigenlijk niet heel veel maar stiekem vind ik het toch wel erg gaaf dat mijn recept al behoorlijk vaak is gedeeld op de social media!

—————————————————————————————————–

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken)
Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hastag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!????

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.