Hoofdgerechten

Gebakken gnocchi met spinazie en pesto

Ha mensen! Het is weer eens tijd voor een lekker simpel maar o zo lekker recept. Geef maar toe, soms wil je gewoon niet lang in de keuken staan niet veel afwas willen hebben, maar toch heerlijk willen eten. Daarom dit eenvoudige eenpansrecept voor een gebakken gnocchi met spinazie en pesto.

Gnocchi is altijd een feestje op je bord, zeker met dit recept. Je kookt de gnocchi namelijk een keertje niet, maar je bakt de ongekookte gnocchi in een pan met een beetje olie. Het gevolg, de gnocchi is lekker knapperig van buiten en zacht vanbinnen en dat is echt wel genieten hoor! Een beetje pesto, een teentje knoflook en wat verse spinazie erbij en je hebt een heerlijk en simpele maaltijd op tafel staan.

Vaak kook ik voor twee personen zodat ik meteen voor twee dagen eten heb, en ik de dag erna iets meer energie voor andere dingen heb. Maar deze keer kookte ik voor 1 persoon aangezien dit iets beter in mijn planning uit kwam. Maak je dit gerecht nu voor twee personen? No problem, verdubbel dan gewoon het recept even…

Wat heb je nodig:

  • 300 gram gnocchi

  • 50 gram groene pesto 

  • Paar takjes verse tijm

  • Teentje knoflook

  • Paar handjes spinazie

  • 1 eetlepel pijnboompitten

  • Parmezaanse kaas

  • Grof zeezout en peper

Zo maak je de gebakken gnocchi met spinazie en pesto:

Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan op een middel tot hoog pitje rondom licht bruin. Let op dit kan binnen een minuutje al klaar zijn! Houd de pijnboompitten vervolgens even apart in een schaaltje.

Bak de ongekookte gnocchi met een scheutje olijfolie in de koekenpan. En bak de gnocchi op een middel tot hoog pitje in ongeveer 8-10 minuten rondom goudbruin. Hussel de gnocchi tussendoor door elkaar, zodat het niet aan één zijde te donker kleurt.

Voeg vervolgens de verse pesto toe en bak de gnocchi even door zodat het nog iets krokanter worden.

Haal de blaadjes van de tijm van de takjes, voeg het toe aan de gnocchi en schep het door elkaar. Pers het teentje knoflook fijn en voeg dit als laatste samen met de verse spinazie toe aan de gnocchi, bak dit mee zodat het slinkt. Eventueel kun je de spinazie eerst ook nog een beetje fijn snijden voordat je het in de pan erbij doet.

Serveer de gnocchi in een mooi diep bord, top af met de parmezaanse kaas, de gebakken pijnboompitjes en een beetje peper en grof zeezout. En het genieten kan beginnen!

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Gebakken gnocchi met spinazie en pesto

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!