Op een doordeweekse avond is het fijn om lekker en gezond te eten, zonder te lang in de keuken te hoeven staan. In zo’n situatie is dit recept voor gebakken gnocchi met mozzarella en rucola een uitkomst! De gnocchi bak je binnen een paar minuten op, voeg de rode tomatensaus of tomatenblokjes toe en maak het af met wat met romige mozzarella. En je kunt aan tafel!
Aan de slag met de gebakken gnocchi met mozzarella en rucola
Wat heb je nodig
500 gram gnocchi
3 teentjes knoflook
400 gram gekruide passata (gezeefde tomaten) of 400 gram tomatenblokjes
2 handen rucola
2 bollen mozzarrela
Hoe maak je het
Pel en hak de knoflook fijn en snijd de mozzarrela in stukjes.
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de gnocchi ongeveer 8 minuten op een middelhoog vuur. Breng het op smaak met wat peper en zout. De laatste twee minuten dat je de gnocchi bakt, bak je de fijngehakte knoflook mee. Voeg hierna de passata of de tomatenblokjes toe en verwarm dit nog één minuut.
Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de rucola toe en schep dit goed door.
Serveer de gebakken gnocchi op een mooi bord en maak het af met wat mozzarrela.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
No Comments