Ziekte van Lyme

Genieten van de geluksmomentjes

De afgelopen twee weken waren de mooiste en fijnste weken sinds maanden! Vrijwel elke dag kon ik doen wat ik maar wilde, elke dag leek ik weer een stukje van mijn leven terug te krijgen. Zo kon ik bijvoorbeeld weer vaak een stukje fietsen, kon ik weer zelf boodschappen doen. Konden de krukken mooi in de hoek blijven staan, omdat ik eindelijk weer zonder krukken weg kon. Ook staat de rolstoel al twee weken lang op de zelfde plek blijven staan. En kon ik zelfs meerdere keren uitgebreid koken en bakken! Wat was dat fijn om weer te kunnen doen, ik begon er bijna aan te wennen dat ik mij sinds maanden zo goed en fit voel.

boze-kat-verdrietige-clown

En vandaag sloeg het helaas weer helemaal om. Al mijn gewrichten doen al sinds vanmorgen weer pijn, mijn lichaam voelt weer heel oncomfortabel, ik ben haast niet vooruit te branden en m’n hoofd werkt weer heel traag… Gelukkig kon ik vanavond even met mijn vriendin mee naar de jaarlijkse zomer BBQ! Al was dat meer op karakter dan dat het verstandig was…  Wat is Lyme toch een klote ziekte! Ik weet niet hoe ik het netter kan zeggen. Wanneer je eindelijk weer een beetje bent gewent om te kunnen doen wat je maar wil, slaat die ziekte weer genadeloos toe!

Maar ik weet dat er een dag gaat komen waarop ik “definitief” afscheid kan nemen van die stomme ziekte. Wanneer ik weer gewoon kan werken en/of studeren, muziek kan maken in een drumband. Wakker word en spontaan een dagje weg te gaan zonder eerst na te denken hoe ik mij voel, met hoeveel energie ik wakker ben geworden en te bedenken of ik de dagen erna al afspraken heb staan. Daar geloof ik in! Alleen is het nu helaas nog niet zo ver, gaat het met vallen en opstaan en geniet ik drie dubbel van elke goed dag. Zo waren de afgelopen twee weken echt super, er zijn genoeg dingen waar ik met veel plezier aan terug kan denken en van kan nagenieten. 

Inmiddels lijken de goede dagen weer even op te zijn. Ik hoop dat het bij één slechte dag blijft en komen er komende week weer veel goede dagen en veel leuke momenten.. Op de slechte dagen met Lyme vind ik het belangrijk om positief te blijven. En denk ik op de dagen dat ik mij echt klote voel of weer eens veel gewrichtspijnen heb terug aan de leuke herinneringen die ik op mijn goede Lyme dagen heb gehad. Die leuke herinneringen helpen mij dan veel om de dag door te komen en positief te blijven dat er vanzelf wel weer een goede dag aanbreekt. En dat er een dag gaat komen waarop ik niet meer aan mijn Lyme hoef te denken en weer “verder kan gaan” met mijn leven.