Bij Halloween denken mensen al snel aan lekkere zoete lekkernijen. Maar ook met gezondere ingrediënten kun je leuke Halloween gerechten maken. Denk aan een spooky pompoensoep of deze gevulde Halloween paprika’s met couscous, tomaat en spinazie. Niet zoveel trek in tomaat en spinazie? Dan is deze couscous met paprika en doperwten wellicht meer jou smaakt.
Het is een leuk werkje om samen gezichtjes in de paprika’s te maken, al is het wel een priegel klusje. Gelukkig is er geen goed of fout, maar maak de gaten in de paprika niet al te groot zodat de vulling in de paprika blijft zitten.
Aan de slag met de gevulde Halloween paprika’s
Recept voor 2 personen
Wat heb je nodig
2 paprika’s
150 gram couscous
Groente bouillon blokje
1 tomaat
2 handjes spinazie
1 of 2 teentje(s) knoflook
100 gram feta
Hoe maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden. En maak de couscous klaar zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de tomaat in blokjes, de spinazie grof en een teentje knoflook fijn. Snijd het bovenkantje van de paprika’s af en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd vervolgens met een klein mesje de ogen, mond en neus uit uit de paprika’s
Zodra de couscous klaar is, voeg je de tomaat, spinazie en knoflook toe en verkruimel tot slot de feta boven de couscous. En breng het eventueel op smaak met een beetje peper en zout.
Vul de paprika’s met het de couscous en zet de paprika’s op een bakplaat met bakpapier en bak ongeveer 20 minuten in de oven. Schep de couscous die je over hebt op een mooie schaal en verkruimel hier nog wat feta overheen en serveer dit tijdens het eten naast de gevulde Halloween paprika’s met couscous en spinazie op tafel. En anders kun je het rustig een nachtje afgedekt in de koelkast bewaren, ideaal voor tijdens de lunch de dag erna.
No Comments