Goedemorgen beste mensen! Soms kan eenvoud gewoon al lekker genoeg van zichzelf zijn. Dat laat deze Gnocchi pomodoro die ik gisteren maakte wel zien. Met maar een paar ingrediënten, waarvan je een grootdeel waarschijnlijk al in je keukenkastjes hebt staan, maak je binnen 15 minuten dit heerlijke gerecht al klaar! Serveer het eventueel met een handje heerlijke rucola en gehalveerde cherry tomaatjes.
En of het lekker was? Reken maar van Yes!
Wat heb je nodig:
200 gram gnocchi
1 ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenblokjes
Italiaanse kruiden naar wens
Chilipoeder naar wens
Handje verse basilicum
1 bol mozzarella
Peper en zout
Zo maak je de gnocchi pomodoro:
Begin met het koken van de gnocchi zoals staat aangegeven op de verpakking. Wanneer de gnocchi na zo’n 2 tot 3 minuten naar boven komt drijven is de gnocchi gaar.
Snijd ondertussen de ui in halve ringen, pers de knoflook fijn. En fruit de ui en knoflook in een koekenpan even aan. Zodra de ui mooi glazig is voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, en eventueel wat chilipoeder en peper en zout. Hak vervolgens de basilicum grof en snijd de mozzarella in blokjes.
Giet zodra de gnocchi gaar is af, roer het door de tomatensaus en maak het af met wat basilicum en mozzarella.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!