Hoofdgerechten

Gnocchi traybake met groentes en mozzarella

Gnocchi traybake met groentes en mozzarella

Laatst vertelde een vriendin mij dat ze een traybake ging maken. Een traybake is een bakplaat vol met lekkere groentes en met stukjes aardappel, zoete aardappels of bijvoorbeeld gnocchi. Die zet je vervolgens in de oven en laat die het werk doen. Dat klinkt toch al heerlijk in je oren? Bij mij wel en je raadt het al: de volgende dag stond mijn Gnocchi traybake met groentes en mozzarella bij mij in de oven!

Ik had alleen voor een weeshuis eten gemaakt, dus de volgende dag heb ik er een left over maaltijd van gemaakt. Ik had nog Little Willies van de vegetarische slager in de koelkast liggen. Worstjes gebakken en in stukjes gesneden, de traybake warm gemaakt, stukjes vega worst erbij en het genieten 2.0 kon beginnen!

Bij een traybake maakt het trouwens niet uit welke groente je kiest. Aangezien ik nog een puntpaprika, wat cherrytomaatjes en uien in huis had, heb ik die lekker gebruikt. Daarnaast heb ik er een courgette en een lading kastanje champignons aan toegevoegd. Maar nogmaals, alle groentes zijn goed bij een traybake. De mozzarella heb ik er trouwens pas na het bakken aan toegevoegd, dat leek mij lekkerder dan om die mee te bakken. Oké, ik moet toegeven dat ik van tevoren een klein beetje mijn bedenkingen had of er genoeg smaak aan het gerecht zou zitten. Maar het was echt lekker! Of er de komende tijd vaker een traybake uit mijn oven gaat komen? Reken maar van yes! Het is zo’n chill recept, kost je weinig tijd en je kan er zo veel combinaties mee maken! Ik zit er aan te denken om volgende keer een traybake met onder andere spuitjes te gaan maken. Nu al zin in!

Wat heb je nodig:

 • 400 gram gnocchi

 • 1 zoete puntpaprika

 • 1 courgette

 • 1 ui

 • Wat cherrytomaatjes

 • 4 eetlepels olijfolie

 • 1 teentje knoflook 

 • 250 gram (kastanje) champignons

 • Bolletje mozzarella

 • Snuf zwarte peper

 • Snufje zout

 • Eventueel een paar theelepels pesto

Zo maak je de gnocchi traybake met groentes en mozzarella:

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met een stukje bakpapier.

Snijd de ui, puntpaprika en courgette in stukjes. En de champignons en cherrytomaatjes eventueel door de helft.

Doe de gnocchi in een kom en meng hier de olijfolie en een geperst teentje knoflook aan toe. Schep dit goed door elkaar en verdeel de gnocchi over de bakplaat.

Verdeel de cherrytomaatjes, courgette, puntpaprika, champignons en de ui over de bakplaat met gnocchi. Besprenkel het geheel met wat extra olijfolie en wat peper en zout. Maak het eventueel af met een paar theelepels groene pesto. Bak het gerecht zo’n 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

Verdeel de mozzarella na het bakken over de traybake en het genieten kan beginnen!

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Gnocchi traybake met groentes en mozzarella

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!