met Kort mee naar

met Kort mee naar… Haagsche koffie hotspots waar je ook fijn kunt werken

Den Haag en koffie. Twee dingen die door de vele Haagse koffiehuizen al generaties lang aan elkaar verbonden zijn. Tegenwoordig is het zwarte goud nog steeds hip en hot en daarom openen er ook steeds meer koffie zaakjes in de Hofstad.

Een tijd geleden vertelde ik je al wat de 8 fijnste koffie / flexwerkplekken in Groningen zijn. Dus een overzicht over dé Haagsche koffie hotspots in de mooiste stad achter de duinen, kon natuurlijk niet uitblijven!

Here we go!Home Town Coffee

Hometown kun je een beetje zien als de hippe knusse huiskamer van Den Haag. Met rustige fijne een beetje jazzy muziek op de achtergrond, retegoede koffie van een capucino tot iced coffee of lekkere slow-coffee en keuze uit lekkere broodjes. Werken op een laptop word je makkelijk gemaakt doordat er bij veel zitplaatsen stopcontacten zijn. Wanneer het lekker weer is kun je lekker op het terras van de zon genieten met een goede beker koffie.

Kortom het is de ideale plek voor een relaxte werkdag.

Adres: Buitenhof 4


Filtro Koffie Bar

Filtro is misschien wel een van het best bewaarde koffietentje geheim van Den Haag. Maar als je het mij vraagt is dit toch wel een van dé Haagsche koffie hotspots zo midden in de stad.

De zaak is hip en trendy ingericht. Aan het raam kun je plaats nemen aan de leuke bar zodat je zicht hebt op het langslopende publiek. En als je wat verder door loopt kom je in een vrije ruimte met een lange chille bank met tafeltjes langs de muur waar je ontspannen in alle rust kunt werken.

Maar het meest fijne aan Filtro is toch natuurlijk wel de koffie. Sinds mijn eerste bezoek aan Berlijn leerde ik The Barn koffie kennen. The Barn is als je het mij vraagt echt dé koffie hotspot van Berlijn! Hier willen ze keer op keer de beste koffie serveren zoals je het nog nooit gedronken hebt. Nu ligt Berlijn helaas niet bepaald naast de deur. En juist daarom ben ik zo’n fan van Filtro, hier gebruiken ze namelijk onder andere koffiebonen van the Barn.

Als het aan mij ligt mag Filtro direct in Groningen een tweede vestiging openen..

Adres: Papestraat 11


Anne & Max

Waar HomeTown de hippe knusse huiskamer van de stad is, is Anne & Max meer de gezellige huiskamer voor het hele gezin. In het interieur zie je veel hout terug wat een rustige en warme uitstraling geeft en ondanks dat het een vrij grote ruimte is voelt het toch gezellig en knus aan. Bij Anne & Max kun je de hele dag door terecht voor een lekkere “langzaamaan”koffie, cappuccino of thee en verschillende gebakjes. Maar ook wanneer je zin hebt in een lekkere brunch, high tea of gewoon een lekker soepje kun je hier terecht.

Koffie hotspots in Den Haag

De gerechten worden trouwens zoveel mogelijk met regionale, ambachtelijke en biologische producten bereid. Liefde gaat door de ogen en maag en daarom werden er voor ons grote borrelplanken samengesteld met verschillende gerechtjes van de kaart, zodat wij konden genieten van de verschillende gerechtjes zoals mini sandwiches, soepjes en gebakjes.

Langs de muur vind je veel tafeltjes waar er een stopcontact zit voor je laptop of tablet en heb je voldoende de ruimte voor je spullen. Een beker koffie is zo besteld en je kunt lekker aan het werk gaan.

Adres: Kerkplein 4


Bleyenberg

Of je nu wil ontbijten, zin hebt in een lekkere kop koffie, een stuk taart of een tosti tuna melt wilt eten als lunch of de dag in de avondzon wil afsluiten met een lekker drankje, dan is Bleyenburg aan de altijd gezellige Grote Markt zeker een hotspot die op je bucketlist gezet kan worden.

Naast gezellig een drankje wil doen met vrienden, kun je hier vaak ook een fijne werkplek vinden. Wanneer het lekker weer is, kun je ook heerlijk in de zon werken op het dakterras, terwijl je geniet van het mooie uit zicht over de mooiste stad achter de duinen! Maar ook op de benedenverdieping is het erg fijn om rustig te werken. Door de grote ramen komt er lekker veel daklicht binnen. En door de vele planten in de zaak en de goede koffie is dit zeker een mooie aanwinst voor Den Haag.

Adres: Grote Markt 10


Stations Huiskamer

Wanneer ik weer een keer in Den Haag ben geweest, zorg ik dat ik altijd ruim op tijd op het Centraal Station ben om mijn trein terug naar Groningen te halen. Nu kun je natuurlijk gewoon op het perron op je trein wachten, maar nog fijner is het om in de Stations Huiskamer rustig op je trein te wachten. Zodat je kunt genieten van een kop koffie, thee of warme chocomelk, terwijl je rustig nog even je telefoon kunt opladen voordat je op de trein stapt.

Maar ook wanneer je niet met de trein gaat kun je hier heerlijk zitten om wat te werken, rustaagh een boek te lezen of een meeting kunt houden.

Adres: Stationshal Den Haag Centraal, Koninging Julianaplein 19


Koffieleuten bij Bakker van Maanen

Waar je vroeger alleen bij de bakker kwam om een vers brood of een gebakje te kopen, kun je tegenwoordig steeds vaker lekker komen ontbijten of lunchen bij de bakker. Bakker van Maanen is zo’n bakkerij. Toen ik nog in Den Haag woonde haalde ik hier vaak mijn brood, iets wat ik trouwens nog steeds vaak doe als ik in Den Haag ben. Maar sinds een aantal jaar heeft deze bakkerij ook een bakkers café concept uitgerold. In Den Haag vind je dit bakkers café bijvoorbeeld op de Fred.

En wat is er nou fijner als een heerlijk broodje of gebakje eten terwijl je rustig aan het werk bent? En als je dan klaar met werken bent, kun je altijd nog even snel een lekker stukje brood meenemen voor de volgende ochtend..

Adres: Frederik Hendriklaan 150


Bewaar deze hotspots met onderstaande foto op Pinterest

Benieuwd naar andere hotspots die ik bezocht heb?
Lees dan ook eens deze artikelen:
Het kroket loket – Den Haag / Rotterdam
The Barn – Berlijn
Of volg metKortindekeuken.nl op Instagram, waar ik je regelmatig andere toffe hotspots laat zien!