Kookboeken

Het Bourgondische bitterballenboek – Review

Bitterballenboek

Al jaren stonden bitterballen (en kroketten) maken op mijn foodie-list, maar van ze echt zelf maken kwam het nooit… Dankzij collega foodblogster Ilona de Wit die er dit kookboek over schreef, kan ik het eindelijk van mijn “zeker een keertje proberen te maken-lijst” afstrepen! 

De Bitterballenkoning

Ilona die je misschien al van haar foodblog Worstenbrood&Wijn kent, wordt op social media ook niet voor niets de Bitterballenkoningin genoemd. Terecht als je het mij vraagt! Met haar bitterballenboek laat ze zien dat niet moeilijk is om zelf bitterballen te maken en dat je zo veel meer met de bitterbal kunt doen. Zo staat het boek vol met 30 bourgondische bitterbal-recepten met vlees-, vis- en vegetarische vullingen, zodat je thuis lekker aan de slag kunt gaan.

Masterclass bitterballen maken

In het Bourgondische bitterballenboek legt Ilona je stap voor stap en duidelijk en eenvoudig uit hoe je zelf de perfecte bitterbal kunt maken. Je leert wat een salpicon is en hoe je het kunt maken, hoe je de ballen het best kunt rollen, waarom je ze het beste dubbel kunt paneren, voordat je je uiteindelijke bitterbal in de frituurpan of in de airfryer gooit. En wat de lekkerste dip sauzen voor bij de bitterballen zijn.

De lekkerste bitterbal, is de bitterbal die je zelf maakt

Het grootste verschil met de kant-en-klaar bitterballen die je in de supermarkt kunt scoren en de ballen uit dit boek is de smaak. Doordat je de bitterballen zelf maakt, kun je de ingrediënten naar eigen smaak aanpassen. En daarnaast is het natuurlijk ook nog eens erg leuk om samen te maken. Met de recepten uit het boek kun je per recept met gemak zo’n 40 tot 50 bitterballen draaien. Dat zijn er aardig wat dus ideaal voor als je (zodra dit weer kan) een feestje geeft, gelukkig kun je ze ook gewoon in de vriezer bewaren, zodat als je er trek in hebt je snel een paar ballen in de frituur kunt gooien.

30 bourgondische bitterballen!

Wanneer je van bitterballen houdt is “Het Bourgondische Bitterballen Boek” als je het mij vraagt dus echt must voor in je boekenkast! Naast de duidelijke instructies en de lekkere recepten, staat het vol met mooie foto’s en is het boek gewoon mooi vormgegeven. Met 30 verschillende recepten is er voldoende keuze, denk bijvoorbeeld aan de bekende rundvlees bitterbal, een nachos bitterbal, met mango/kip en feta, een tuna melt bitterbal of een Italiaanse bitterbal met heerlijke mozzarella, Parmezaanse kaas en verse basilicum.

Die laatste bitterbal was meteen de bitterbal die ik als eerste wil gaan proberen, ik ben namelijk dol op kaas en basilicum. Dat wordt smullen!

Het Bourgondische bitterballenboek, Ilona de Wit. (ISBN 978942723857) is in eigen beheer uitgegeven en voor € 22,50 te koop bij bol.com en op de site van Ilona.

Bewaar deze review op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals kookboeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

1 Comment

  • Reply Ilona 7 juni 2020 at 15:28

    Dankjewel voor de mooie review Andreas!

  • Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.