Homemade Big Mac


 

Wat heb je nodig (voor 2 broodjes):
Voor de broodjes:

  • 400 gram rundergehakt (
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 2 plakjes Cheddarkaas (smeltkaas)
  • 1 augurk
  • ½ ui
  • klein beetje ijsbergsla
  • Wat peper en zout

Voor de saus:

  • 2 eetlepels Heinz sandwichspread Tuinkruiden
  • 1 theelepel ketchup
  • 1 eetlepel mayonaise of YoFresh
  • ½ theelepel azijn


Wat moet je doen:

  • Eerst maak de Big Mac saus door alle saus ingrediënten met elkaar te mengen. Laat de saus staan terwijl je de hamburger gaat klaarmaken.
  • Kruid het gehakt met wat peper en zout en maak er vier hamburgers van. Druk de hamburgers zo plat mogelijk, ik heb dit gedaan door de burgers tussen twee stukjes aluminiumfolie te leggen en ze vervolgens plat te drukken met mijn handen.
  • Snijd de ijsbergsla in reepjes, snijd de augurken in plakjes en snipper een uitje fijn. De hamburgerbroodjes snijd je in drieën.
  • Bak de hamburgers gaar in een pan. Ondertussen rooster je de hamburgerbroodjes, dit kan je doen met een broodrooster of door de broodjes kort onder de ovengrill te leggen.
  • Nu kunnen we beginnen met de Big Mac op te bouwen. Smeer een dun laagje saus op het onderste broodje en verdeel hier een beetje sla overheen.
  • Vervolgens leg je een plakje Cheddar op de sla met hierboven de hamburger. Doe er nog wat ui en drie plakjes augurk overheen en leg het middelste broodje erop.
  • Op het middelste broodje doe je vervolgens weer een dun laagje saus, leg je er een beetje sla overheen en leg je er weer een plakje Cheddar op.
  • Hier bovenop leg je de tweede hamburger en nogmaals een beetje ui en augurk. Tot slot leg je de bovenkant van het broodje er bovenop.

En nog belangrijker wellicht: onze verse van de Big Mac smaakt als de Big Mac van de McDonald’s maar dan verser. En het beste van allemaal: hij is heel makkelijk om te maken.De officiële Big Mac saus wordt natuurlijk niet gemaakt met Heinz sandwichspread maar ik kan je vertellen dat de smaak nagenoeg identiek is. Het is een beetje cheaten wellicht, maar hey waarom zou je het jezelf extreem moeilijk maken als het ook makkelijk kan. Mocht je toch de drang hebben om de Big Mac saus identiek na te maken dan heb je er picklerelish voor nodig en dat is hier in Nederland helaas niet zo makkelijk te krijgen.

In ieder geval, met de methode hierboven heb je een homemade Big Mac te pakken die verser smaakt dan de McDonald’s variant maar wel dezelfde smaak kent. Ideaal toch?

 

Big Mac 2 blog

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.