met Kort mee naar

met Kort mee naar… Het kroket loket – Rotterdam

Nederlanders houden wel van een kroketje, tijdens de lunch, bij de vrijdagmiddag borrel, als vette hap bij een voetbal wedstrijd of gewoon zomaar omdat het gewoon lekker is. Eigenlijk klinkt het als een ordinair product als je dit zo hoort. Maar niets is minder waar, een kroketje eten kan ook heel stijlvol zijn, zeker wanneer het gaat om handgemaakte kroketjes gemaakt van kwaliteitsproducten. 

Dat dacht Jasper van der Zwan ook en vond daar met zijn broer Floris een gat in de markt. In het voorjaar van 2017 opende ze daarom in Den Haag een heus kroket loket . Zeg maar een soort snackbar waar enkel kroketten verkocht worden. Nu lust ik in het weekend (of gewoon op een doordeweekse dag) wel een kroketje of een zelf gemaakt kroket broodje, dus je snapt het wel, deze kroket winkel moest ik dus echt eens bezoeken!

Markthal Rotterdam

Na het succes in Den Haag, was de stap naar Rotterdam dan ook snel gemaakt. Tegenwoordig is het Kroket Loket Rotterdamse Markthal te vinden. Tijd voor een nieuw bezoekje aan de markthal dus! Sowieso is een bezoekje aan de Rotterdamse markthal een bezoekje waard. Alleen het gebouw zelf en dan vooral het plafond van de hal is indrukwekkend om te zien. In de hal vind je veel verschillende leuke kraampjes en bij veel tentjes kan je wat lekkers proeven. En sinds afgelopen zomer is er dus ook een kroket loket. Wanneer je met het openbaar vervoer naar de markthal gaat loop je het loket meteen tegemoet. Ook hier zijn een aantal fijne zitplaatsen waar je een lekker kroketje kan eten terwijl je het mooie plafond van de hal kan bewonderen. Wanneer je een keer in de buurt bent en je wat tijd over hebt, dan is een bezoekje aan de Markthal zeker een aanrader. En als je er dan toch bent, kun je meteen van een kroketje (of meer) genieten. 😉

Het Kroket Loket

De kroketten worden allemaal handgemaakt en er is keuze uit meer dan 10 verschillende kroketten! Naast de oud Hollandse kroket vind je hier ook vegetarische kroketten gevuld met bijvoorbeeld bospaddestoelen met truffel, groente of kaas. Maar ook voor een wat exotischer kroketje met Peking eend kan je hier terecht. Daarnaast is er elke maand een andere maandkroket welke geïnspireerd is op de invloeden van het seizoen. Keuze zat dus! Ik bestelde een tomaat, mozzarella met pesto kroket. En daarnaast een “typisch Haags” kroketjes; met Indonesische invloeden. Wat mij betreft mogen dit wel twee blijvertjes worden, ze zijn gewoon te lekker om vervangen te worden. Eigenlijk is er gewoon te veel keuze. En vergeet vooral niet om een van de lekkere sausjes erbij te bestellen, de pesto-mayonaise is gruwelijk lekker!


Hotspot:
Het kroket loket

Markthal Rotterdam
Unit 90

Openingstijden:
Maandag-Donderdag: 10:00 – 20:00
Vrijdag: 10:00 – 21:00
Zaterdag: 10:00 – 20:00
Zondag: 12:00 – 18:00

Meer info

Bewaar deze hotspot met onderstaande foto op Pinterest