met Kort mee naar

met Kort mee naar… Het kroket loket – Den Haag / Rotterdam

Nederlanders houden wel van een kroketje, tijdens de lunch, bij de vrijdagmiddag borrel, als vette hap bij een voetbal wedstrijd of gewoon zomaar omdat het gewoon lekker is. Eigenlijk klinkt het als een ordinair product als je dit zo hoort. Maar niets is minder waar, een kroketje eten kan ook heel stijlvol zijn, zeker wanneer het gaat om handgemaakte kroketjes gemaakt van kwaliteitsproducten. 

Dat dacht Jasper van der Zwan ook en vond daar met zijn broer Floris een gat in de markt. In het voorjaar van 2017 opende ze daarom in Den Haag een heus kroket loket . Zeg maar een soort snackbar waar enkel kroketten verkocht worden. Nu lust ik in het weekend (of gewoon op een doordeweekse dag) wel een kroketje of een zelf gemaakt kroket broodje, dus je snapt het wel, deze kroket winkel moest ik dus echt eens bezoeken!

Het Kroket Loket

In een van de gezellige straatjes van het Haagse Hofkwartier in het centrum van Den Haag opende een paar jaar geleden het allereerste kroket loket van Nederland. Het lijkt meer op een Kroketbar dan op een ordinaire oer Hollandse snackbar welke we allemaal wel kennen. Het ziet er heel stijlvol uit er zijn stoere kleuren gebruikt. Langs de muur staat een lange bank tegen de muur met een aantal tafeltjes waar je aan kan zitten en langs het raam kan je gezellig aan een hoge tafel op een barkruk genieten van de huisgemaakte kroketten. Inmiddels is het kroket loket niet meer weg te denken uit Den Haag.  En inmiddels zijn ze dan ook verhuist naar een mooie prominente locatie aan de Korte Poten in het Haagse centrum, op loop afstand van het centraal station en het Plein.

Het Kroket loket
Handmade

De kroketten worden allemaal handgemaakt en er is keuze uit meer dan 10 verschillende kroketten! Naast de oud Hollandse kroket vind je hier ook vegetarische kroketten gevuld met bijvoorbeeld bospaddestoelen met truffel, groente of kaas. Maar ook voor een wat exotischer kroketje met Peking eend kan je hier terecht. Daarnaast is er elke maand een andere maandkroket welke geïnspireerd is op de invloeden van het seizoen. Keuze zat dus! Samen met mijn vriendin bestelde ik een tomaat, mozzarella met pesto kroket. En daarnaast viel de keuze op een kroket met Indonesische invloeden, welke echte helemaal in de Haagse food cultuur past. Wat mij betreft mogen dit wel twee blijvertjes worden, ze zijn gewoon te lekker om vervangen te worden. Eigenlijk is er gewoon te veel keuze. En vergeet vooral niet om een van de lekkere sausjes erbij te bestellen, de pesto-mayonaise is gruwelijk lekker!

Foto: Het Kroket Kroket

Markthal 

Na het succes in Den Haag, was de stap naar Rotterdam dan ook snel gemaakt. En sinds juli is het kroket loket dan ook in de Rotterdamse Markthal te vinden. Tijd voor een nieuw bezoekje aan de markthal dus! Sowieso is een bezoekje aan de Rotterdamse markthal een bezoekje waard. Alleen het gebouw zelf en dan vooral het plafond van de hal is indrukwekkend om te zien. In de hal vind je veel verschillende leuke kraampjes en bij veel tentjes kan je wat lekkers proeven. En sinds afgelopen zomer is er dus ook een kroket loket. Wanneer je met het openbaar vervoer naar de markthal gaat loop je het loket meteen tegemoet. Ook hier zijn een aantal fijne zitplaatsen waar je een lekker kroketje kan eten terwijl je het mooie plafond van de hal kan bewonderen. Stilletjes moet ik toch wel bekennen dat is het filiaal in de Rotterdamse markthal het mooist en leukste vind. Die sfeer, zoveel food krampjes onder één mooi hoog bijzonder dak. Wanneer je een keer in de buurt bent en je wat tijd over hebt, ga daar heen!

Het kroket loket in de Rotterdamse Markthal

Volgende halte….Groningen??

Als het aan eigenaar Jasper van der Zwan ligt, blijft het niet bij een filiaal in Den Haag en Rotterdam. Ook de steden als Leiden en Delft en andere locaties in Den Haag staan nog op zijn “verlanglijstje”. Zelf hoop ik natuurlijk dat het Kroket loket ook naar de Groningse foodhal de Merckt (een foodhal met drie etages), wat momenteel in  het centrum van Groningen gebouwd wordt gaat komen. Met al die Groningse studenten moet deze handgemaakte kroket winkel toch ook zeker een succes kunnen worden?


Hotspot:
Het kroket loket

Adres Den Haag:
Korte Poten 23a Den Haag

Openingstijden:
Maandag-Woensdag: 11:00 – 18:00
Donderdag-Zaterdag: 11:00 – 20:00
Zondag: 12:00 – 18:00
————————————

Adres Rotterdam:
Markthal Rotterdam

Openingstijden Markthal:
Maandag-Donderdag: 10:00 – 20:00
Vrijdag: 10:00 – 21:00
Zaterdag: 10:00 – 20:00
Zondag: 12:00 – 18:00

Meer info

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.