met Kort mee naar

met Kort mee naar… Hug the Tea – Den Haag

Hug the Tea Den Haag

Den Haag is een stad van de vele gezichten, de stad met een 11 km lang strand als achtertuin, het is de “grote” stad welke eigenlijk geen stad, maar het grootste dorp van Europa is en het is de stad die zich steeds meer ontpopt als de food-stad aan zee. Sinds ik twee jaar geleden vanuit het centrum van Den Haag naar Groningen ben verhuisd zijn er heel veel nieuwe food hotspots bijgekomen. Wanneer ik weer een dagje in Den Haag ben, zijn er elke keer wel een aantal nieuwe plekjes waar ik graag heen wil gaan. En dat bracht mij deze keer bij Hug the Tea de allereerste teabar van Nederland. Nu moet je weten dat ik elke dag heel veel thee drink en als theeliefhebber werd ik daarom meteen nieuwsgierig naar dit unieke concept.

Hug The Tea 

De twee zussen Claire en Lisa zijn echte theeleuten, ze houden heel veel van thee en alles wat er mee te maken heeft. Zo veel dat toen het pand in het gezellige Haagse hofkwartier vrijkwam, ze samen hun eigen teabar  hebben geopend. De twee zussen zijn gespecialiseerd in de Japanse thee en vooral in matcha (daar vertel ik je later meer over).

De teabar Hug the Tea straalt van de buitenkant een en al gezelligheid uit en binnen is het gezellig en een beetje knus. Langs de muur vind je allerlei mooie thee accessoires. In het midden van de ruimte staat een mooie grote houten tafel waar alle theetjes in glazen potjes op zijn uitgestald en kun je  de vele verschillende theesoorten ruiken. En langs het raam kan je gezellig op aan een hoge tafel zitten om van een heerlijk kopje thee te genieten.  De theeën die ze schenken en verkopen zijn allemaal biologisch en A-Grade, de hoogste kwaliteit dus. En naast het verkopen van heerlijke thee organiseren ze maandelijks een Tea Tasting, waarbij je verschilde soorten thee kunt proeven en meer leert over de thee en matcha.

Wij kozen voor een Japanse nootachtige teablend en voor de matcha teashot. Tot ons bezoekje aan de Haagse teabar dacht ik altijd dat je thee alleen kon drinken, daarom was ik er verrast om te horen dat je ook heel goed kan bakken met thee en dan vooral met matcha. Daar werd ik meteen nieuwsgierig naar dus bestelde we ook een plakje matcha cake, een klassieke roomboter-cake maar dan met Matcha en heerlijk smeuïg, welke door een lokaal Haags bakkertje gebakken wordt.

Matcha

Matcha wat?

Voor mij was dat ook nieuw, daarom kreeg ik een kort college over matcha. In Japan en China is de matcha al eeuwen populair, maar inmiddels zie je matcha over de hele wereld steeds bekender worden. Matcha is een (knal)groen poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. De theeplanten worden 4 tot 5 weken voor de oogst afgedekt met schermen, hierdoor krijgen ze geen direct zonlicht meer. Dit zorgt ervoor dat de hoeveelheid chlorofyl in het blad verhoogd word en dit zorgt dan weer voor de gifgroene kleur van de matcha. Na het oogsten worden de fijnste theeblaadjes gestoomd, gedroogd en met een traditionele vijzel tot poeder vermalen. Het heeft vooral in het begin een tikkie wat bittere smaak. Maar zodra je gewend raakt aan de smaak zul je juist het zoete en frisse karakter kunnen gaan herkennen. En juist door dat bittere, zoete en frisse karakter kan je er heel goed mee bakken. Zo zijn er mensen die het bijvoorbeeld door ijsjes, toetjes of zelfs door hoofdgerechten gebruiken. Met matcha kun je heel veel variëren, zo kan je er dus thee van maken maar je kan het ook door een smoothie doen, aan een latte macchiato toevoegen of kan je er dus lekkere baksels mee maken.

Zo maakte deze subtiele matcha-marmercake met een chocolade matcha ganache en de bekende roze koeken maar dan in het Matcha groen.

Matcha cake

Wanneer je een keer in Den Haag bent en je opzoek bent naar een lekkere kop thee met iets lekkers erbij, dan kan ik je zeker de teabar van Claire en Lisa aanraden.

Het is dé hotspot voor theeleuten in Den Haag!

 


Hotspot:
Hug the Tea

Adres:
Papestraat 13
Den Haag

Openbaar Vervoer:
Vanaf Den Haag Centraal (hoog) met de tram (2, 3, 4, 6) naar tramhalte Grote Markt. Vanaf daar loop je in 5 minuten via de grote Markt, Schoolstraat, over het kerkplein, de Driehokjes via de Oude Molstraat naar de Papestraat. Of pak vanaf Den Haag Centraal (laag) of Station Holland Spoor tram 16 naar de Gravenstraat. Vanaf daar loop je in 5 minuten via de Hoogstraat naar de Papestraat.

Openingstijden:
Ma: 13:00 – 17:30
Di-Vr: 10:00 – 17:30
Za: 11:00 – 17:30
Zo: Gesloten

Meer info & webshop

 

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.