Tijd voor een Nederlandse klassieker; Hutspot peen en ui! Wie is er niet mee opgegroeid? Heel eenvoudig om zelf te maken en staat binnen 30 minuutjes al op tafel. Lekker met een vegetarische rookworst of vegetarische balletjes erbij.
Liever een andere stampot? Misschien deze stamppot spruitjes met (vega) spekjes?
Wat heb je nodig:
750 gram kruimige aardappels
750 gram peen en ui
Blokje bouillon
2 laurierblaadjes
Klontje boter
1 liter water
Snufje zout en peper
Rookworst of (gehakt of vega gehackt) balletjes
Hoe maak je de hutspot:
Schil de aardappels en snijd ze in vieren. Doe de aardappels in de pan en daarboven doe je de peen en ui met de laurierblaadjes. Vul de pan met water en een snufje zout, breng het aan de kook en laat ongeveer 20 tot 25 minuten koken tot de groenten en aardappelen gaar zijn.
Giet het water af (vang een kopje kookvocht op) en zet terug op laag vuur. Vis de laurierblaadjes eruit en voeg de boter toe, stamp de hutspot met een aardappelstamper. Voeg als het nodig is een beetje opgevangen kookvocht toe zodat de hutspot smeuïger zal worden. En breng het eventueel verder op smaak met een beetje peper en zout.
Serveer het met een rookworst of wat anders naar wens.
No Comments