Ziekte van Lyme

Ik sta in de Groninger gezinsbode!

Lyme time

En toen stond er een artikel over mijn strijd tegen de Lyme en over Lopen voor Lyme in een Groningse krant! Hoe tof is dat! Het artikel dat in de krant stond is wellicht wat lastig te lezen dus heb ik hem in deze blog maar even overgetypt.

GRONINGEN – In ‘Het Goede Doel’ beantwoorden Stadjers die zich inzetten voor het goede doel de zes journalistieke basisvragen.

Wie?
“Andreas Kort.”
Wat ga je doen (voor welk goede doel zet je je in)?
“Mijn team doet mee aan de sponsorloop ‘Lopen voor Lyme’. Zelf probeer ik ook mee te lopen, op krukken. Daarnaast zamel ik lege flessen in en verkoop ik brownies en ander gebak voor dit goede doel.”

Waarom zet je je juist voor dit goede doel in?
“Ik heb zelf al zo’n 14 jaar de ziekte van Lyme. Daardoor kan ik inmiddels niet meer studeren of werken. Ook mijn hobby’s muziek maken in een marching band en hardlopen kan ik niet meer beoefenen. Helaas is er in Nederland nog niet veel bekend over de ziekte waardoor zorgverzekeraars niet veel vergoeden. Chronische Lyme-patiënten moeten daardoor veel behandelingen, zoals fysiotherapie en bepaalde medicatie, zelf betalen. De opbrengst van de sponsorloop gaat direct naar de behandeling van deze lymepatiënten.”

Waar vindt een en ander plaats?
“De eerste editie van ‘Lopen voor Lyme’ vindt plaats in natuurgebied Henschotermeer te Woudenberg. De inzameling van statiegeld vindt plaats bij de Albert Heijn aan het Gedempte Zuiderdiep en het gebak verkoop ik vanuit mijn woning in Groningen.”

Wanneer gaat het gebeuren?
“Het evenement ‘Lopen voor Lyme’ vindt plaats op zaterdag 9 april 2016. De start is om 07.00 uur en de loop eindigt groots om 19.00 uur. Direct na de loop is er een speciaal moment voor chronische Lyme-patiënten. Uiteraard zijn gedurende de hele dag toeschouwers van harte welkom.”

Hoe kunnen wij je steunen?
“Je kan  “team ‘Teek on me” steunen door een loper te sponsoren. Ga daarvoor naar www.lopenvoorlyme.nl/team/teek-on-me, kies een loper uit en doneer een bedrag naar keuze (kan al vanaf €1). Daarnaast kun je voor 7 maart je lege statiegeldflessen inleveren bij de Albert Heijn aan het Gedempte Zuiderdiep en de emballagebon doneren in de box naast de inname van lege flessen. Ook kun je gebak bij mij kopen via www.thuisafgehaald.nl.”

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.