Gezond en gevarieerd eten is heel belangrijk, maar soms is een lekkere vette hap ultiem genieten. Zo kan ik op z’n tijd genieten van een (vegetarische) kapsalon. Dit gerecht is begin deze eeuw in Rotterdam ontstaan en vooral in het westen van Nederland erg populair. Traditioneel bestaat een kapsalon uit; patat, vlees, kaas, wat sla, tomaat en komkommer, knoflooksaus en als je het echt goed wil doen nog wat sambal. Omdat ik zelf dus niet veel vlees eet, heb andere variant op het recept gemaakt, namelijk een kapsalon met zalm shoarma (de zalmsalon).
Een kapsalon maken is vet simpel. Normaal doe je de gebakken patat met een laagje kaas in een oven bestendigde schaal in de oven, maar je kunt het natuurlijk ook gewoon afdekken met een stukje aluminiumfolie. Dit werkt net zo goed en je hoeft niet eerst de oven voor te verwarmen wat weer tijd scheelt. Ik heb gekozen aardappeltje in schil, net iets verantwoorder dan gebakken patatjes. Dus of je het nog een echte kapsalon kunt noemen? Maar lekker is het zeker!
–> Wel trek in zalm maar niet zo in patatjes of gebakken aardappelen? Kijk dan eens naar deze spinazie lasagnesoep met gerookte zalm.
Wat heb je nodig voor een zalmsalon
Voor 2 personen
Zalm shoarma of zalm die je zelf kruid met shoarmakruiden
450 gram voorgekookte aardappel partjes in schil
100 gram fijngesneden ijsbergsla
75 gram geraspte kaas
2 tomaten
1 rode paprika
1 ui
1/3 komkommer
Knoflooksaus
Peper en zout naar smaak
Olijfolie
Aluminiumfolie
Hoe maak je een kapsalon met zalm shoarma
Doe een beetje olie in een koekenpan en bak de aardappelpartjes tot ze gaar en iets krokant zijn. Breng het op smaak met peper en zout en verdeel ze over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hier wat geraspte kaas overeen en dek het af met een stukje aluminiumfolie zodat de kaas kan smelten en zet het aan de kant.
Ondertussen kun je de tomaat en paprika wassen en de tomaat in blokjes snijden, de paprika in reepjes, de ui in halve ringen, de komkommer schillen en in mooie plakjes snijden. En bak de zalmshoarma tot slot in 4 minuten gaar.
Verdeel de fijngesneden ijsbergsla met de tomaten, paprika, ui, de plakjes komkommer met de zalmshoarma over de gebakken aardappeltjes met gesmolten kaas. Maak het tot slot af met knoflooksaus.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!
No Comments