Kerst Zoet bakken

Kerstkransjes

Kerstkransjes

O denneboom, o denneboom, wat zijn je takken wonderschoon! En aan die takken hangen natuurlijk kerstkransjes! Van die heerlijke koekjes met parelsuiker en/of stukjes amandelen.

Kerstkransjes maken

Kerstkoekjes maken is een van de kleine leuke dingen rond de kerst, zo maakte ik al eerder Teabag shortbread cookies. Sinds vorig jaar hangen en liggen hier met kerst ook vaak zelfgemaakte kerstkransjes. Je kunt ze natuurlijk ook kant-en-klaar kopen, maar zelfgemaakte koekjes zijn vind ik net iets lekkerder (en het is ook nog eens leuk om te maken).

Oké, genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Kerstkransjes

Hoeveel

40 tot 50

koekjes
Baktijd

9 tot 12

minuten
Oventemperatuur

175

graden

Wat heb je nodig

 • 225 gram boter

 • 150 gram witte basterdsuiker

 • 8 gram vanillesuiker

 • 1 eidooier

 • 300 gram bloem

 • Snufje zout

 • Suikerparels, amandelstukjes of geschaafde amandelen voor de decoratie.

Hoe maak je het

 • Mix de basterdsuiker, vanillesuiker en de boter romig. Voeg daarna het ei en het snufje zout toe en mix dit goed door het suiker/boter mengsel tot het helemaal is opgenomen. Voeg als laatste het bloem toe en meng het tot een stevig deeg. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal een uurtje in de koelkast rusten.
 • Zodra het deeg goed heeft gerust, rol je het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een plak van ongeveer een halve centimeter dik.
 • Steek met een leuke uitsteker de koekjes uit. En steek vervolgens met een kleinere uitsteker (gebruik hiervoor bijvoorbeeld een dopje van een fles of een spuitmondje) een kleinere cirkel uit in het midden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kneed het deeg dat je over hebt rustig nog  een keer door om het vervolgens nogmaals uit te rollen, net zolang tot je al het deeg gebruikt hebt.  
 • Strooi de parelsuiker en amandelen over de koekjes heen en druk ze zachtjes aan. Bak de kerstkransjes in 9 tot 11 minuten op 175 graden. Zodra de koekjes een goudbruin randje krijgen kan je de koekjes uit de oven halen. De koekjes zullen nog wat zacht zijn, don’t worry, tijdens het afkoelen zullen ze nog wat krokanter worden.

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals koeken, en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Kerstkransjes

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.