Op de valreep van 2016 kwam de postbode een grote box vol met chocolades van Nestlé bezorgen. Ik deed namelijk mee aan een leuke blogerinside challenge van 2wmn in samenwerking met Nestlé. De opdracht; maak twee recepten met chocolade. Het resultaat; een kitkat brownie met een bodem van kitkat met een topping van witte crunch chocolade rasp.
Nadat ik de foto op instagram plaatste kreeg ik de vraag hoe je deze nogal uitbundige kitkat brownie zelf kunt maken. Dus bij deze het recept zodat ook jij thuis lekker aan de bak kunt gaan!
Oké, genoeg verteld
On your marks, get ready, set, bake!
Kitkat brownies
Wat heb je nodig
60 gram boter
55 gram donkerbruine basterdsuiker
140 gram suiker
0,5 eetlepel ahornsiroop / maple syrup
140 gram pure chocolade
2 eieren
1 theelepel vanillesuiker
3 eetlepels cacaopoeder
100 gram bloem
Kitkat (5pack)
Witte crunch chocolade
- Extra nodig
Vierkant bakblik of een ovenschaal
Bakpapier
Hoe maak je het
- Smelt de boter, beide suikers, chocolade en ahornsiroop au bain-marie. En laat het vervolgens afkoelen.
- Terwijl je dit laat afkoelen klop je de eieren en het merg uit het halve vanille stokje in een kom, tot dat het mengsel heel licht van kleur is geworden en het als een lint van de garde af loopt.
Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan De vanille-eieren en meng dit tot een glad mengsel. - Doe vervolgens de bloem, cacaopoeder en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel dit tot een mooi egaal beslag.
- Bekleed de bakvorm met een stukje bakpapier, hierdoor krijg je na het bakken de brownie met gemak uit de vorm. Bedek de bodem van de vorm met de kitkat repen.
Giet vervolgens het beslag over de kitkat en bak de brownie in ongeveer 30 minuten op 180 graden. - De bovenkant ziet er na het bakken krokant uit, maar van binnen is hij nog lekker zacht en smeuïg. Eenmaal uit de oven kan je de brownie afmaken door het te bestrooien met witte (crunch) chocolade rasp. Wanneer je vers gebakken kitkat brownie is afgekoeld kan je het uit de bakvorm halen en in mooie stukken snijden.
Veel plezier en eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op Instagram, Facebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!
No Comments