Zoet

Koekjes overzicht

Vandaag het het dé dag om extra van een kopje koffie te genieten, het is namelijk de nationale Koffiedag 2019. De dag waarbij men stil staat bij alles wat bij koffie komt kijken, de oorsprong van het goedje, het zwarte goedje zelf en als je het aan mij vraagt ook de koekjes waar je bij koffie van kunt genieten!

Nu houd ik erg veel van koekjes, je vindt er inmiddels dan ook al meerdere op metKortindekeuken.nl. Een nationale koffiedag vraagt dan ook om een ode aan het krokantje dat naast de koffie geserveerd wordt, daarom maakte ik dit koekjes overzicht, met de 12 lekkerste koekjes recpeten van metKortindekeuken.nl.

Oké, genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Zachte amaretti

Deze zachte amaretti koekjes zijn typische Italiaanse koekjes en in Italië heten ze “amaretti morbidi”. Je maakt ze met maar vier ingrediënten plus een beetje poedersuiker. In Italie krijg je dit koekje vaak bij de koffie geserveerd.

Gevulde speclaaskoeken

Deze koek heeft eigenlijk geen introductie nodig, vooral wanneer het wat herfstig weer is zijn deze gevulde speculaaskoeken heerlijk bij een grote mok met warme koffie!

Weespermoppen

Één van de makkelijkste koekjes om te maken zijn de Weesper moppen, een koekje dat iets krokant is aan de buitenkant en van binnen juist lekker zacht en smeuïg. Om dit koekje te bakken heb je maar vier ingrediënten nodig. Je maakt het namelijk van amandelspijs.

Roze koeken maar dan matcha groen

Roze koeken: je hebt ze vast wel eens gegeten. Een lekker eenvoudige cakeje met daarop roze glazuur. Omdat roze niet echt mijn kleur is, besloot ik om de roze glazuur te vervangen door een groene topping. Om de groene kleur te krijgen kun je ervoor kiezen om kleurstof te gebruiken. Om een groene glazuur te krijgen meng je dan poedersuiker, een klein beetje water en de groene kleurstof door elkaar. Maar ik besloot de groene glazuur op een andere manier te maken. Namelijk met matcha, vermalen Japanse theebladeren.

Spekkoek

De spekkoek is een Indische lekkernij die tijdens de koloniale tijd in Nederlands-Indië is ontstaan. Om deze koek te bakken moet je wel een middagje in de keuken staan, maar het resultaat is dan wel om je vingers bij af te kijken bij een bakkie koffie.

Stroopkoeken

Een van de bekendste Nederlandse koeken die je werkelijk overal ziet liggen, zelfs in een supermarkt in Londen, Berlijn en soms in Italië is de stroopwafel. Nu is een stroopwafel maken zonder stroopwafel ijzer nogal lastig, maar deze stroopkoeken daarentegen is wel vrij eenvoudig zonder wafelijzer te bakken.

Bastogne boterkoek

Bastogne boterkoek

Een echt typisch Nederlands baksel is de boterkoek, het is geen taart maar ook geen echte koek. In vrijwel iedere supermarkt of bakkerij kan je het kopen. Maar zelf maken is veel leuker en ook nog eens heel gemakkelijk. Je hebt er namelijk vrij weinig ingrediënten voor nodig. Zolang je maar echte roomboter gebruikt kan het niet misgaan. Omdat een oud Hollandse boterkoek wel heel lekker maar niet heel spannend is, ben ik opzoek gegaan hoe je de koek spannender kan maken. Het is tijd voor de next level boterkoek! Een Bastogne boterkoek, dat wordt weer genieten!

Jan Hagel koekjes

Een typisch Nederlands koekje dat iedereen wel kent, het Jan Hagel koekje. Een heel oud simpel koekje dat al vanaf de achttiende eeuw wordt gebakken. Het is een rechthoekig bros koekje met kaneel en bedekt met een laagje parelsuiker en amandelschaafsel.

Suikerkoekjes

Dit is wel een van de meest makkelijke koekjes die bijna iedereen wel kent, ooit heeft gegeten en-of een keertje gemaakt heeft. Het leuke aan deze koekjes is niet alleen dat ze lekker zijn maar je ze ook nog eens in leuke vormpjes kunt bakken. Haal die koekjes vormpjes dus maar uit de kast!

Krakelingen

Ouderwets Lekker! Krakelingen maak je met wat bladerdeeg dat je weer bedekt met een laagje suiker en kaneel. Hoe simpel kan een koekje wel niet zijn?

Shortbread cookies

Wanneer je wel eens in Engeland of Schotland bent geweest, heb je deze koekjes vast wel eens gezien of gegeten. In Engeland wordt het meestal rond thee tijd geserveerd. Je kunt het ook wel een beetje vergelijken met een zandkoekje, al is deze shortbread wel een stuk kruimeliger.

Toblerone cookies

Amerikaanse chocolate cookies maar dan met Toblerone. Natuurlijk kun je de Toblerone ook door een andere chocolade vervangen.

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.