Zoet

Kokos boterkoek

koks boterkoek

De afgelopen jaren heb ik al meerdere boterkoek variaties met jullie gedeeld. Zo begon het met de traditionele Boterkoek en daarna volgde in willekeurige volgorde de: Salted Caramel Boterkoek, Speculaas boterkoek. En tot slot het meest bekeken recept op met Kort in de keuken de: Bastogne boterkoek. En nu is het tijd voor een vijfde variant: een subtiele kokos boterkoek.

Wat heb je nodig voor een kokos boterkoek:

  • 200 gram boter + extra om in te vetten

  • 90 gram kristalsuiker

  • 90 gram witte basterdsuiker

  • Snufje zout

  • 250 gram bloem

  • 1 ei

  • 70 gram kokos

  • Vierkante cakeblik van 20 bij 20 cm
    Of een ronde bakvorm

Hoe maak het:

Verwarm de oven op 170 graden, onder boven warmte. Vet alvast een vierkante vorm van 20 bij 20 centimeter met een beetje boter in en bekleed de bodem en twee zijkanten met een stukje bakpapier. Of gebruik een ronde (boterkoek) vorm met een doorsnede van 22 centimeter.

Doe 70 gram van de kokos met de andere ingrediënten voor het deeg in een kom. En kneed dit tot een samenhangend deeg. Verdeel het deeg in de bakvorm, met de bolle kant van een warme lepel kun je het deeg mooi glad maken in de vorm. Bestrijk het deeg vervolgens dun met een geklopt ei. Maak met een vork ruitjes in de boterkoek, hierdoor zal het ei strijksel tijdens het bakken niet loslaten. En strooi het laatste beetje van de kokos over de boterkoek.

Bak de koek in ongeveer 25 – 30 minuten gaar. Let op dat de kokos op de boterkoek niet te donker wordt. De koek zal wanneer je hem uit de oven haalt nog wat wiebelig zijn, maar als je hem goed laat afkoelen zal dit allemaal goed komen. Laat de kokos boterkoek een paar uur in de vorm afkoelen. En snijd de kokos boterkoek tot slot in mooie stukjes.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Kokos boterkoek

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!