met Kort mee naar

Last minute citytrip naar Berlijn?

De zomervakantie is in grote delen al weer voorbij, maar heb je mede door het mooie weer toch nog zin om er even kort tussenuit te gaan? Dan kan een citytrip de uitkomst zijn om toch nog even van het mooie weer (en het lekkere eten) in het buitenland te kunnen genieten. Zo kun je bijvoorbeeld binnen een paar uurtjes in de hoofdstad van Duitsland staan. Met het vliegtuig sta je binnen een paar uur in Berlijn. Of pak een keer op vrijdagavond de langeafstandsnachtbus en stap zaterdag vroeg in de ochtend uit op het Alexanderplatz. In dit artikel lees je mijn overzicht met tips voor een citytrip naar Berlijn.

Reizen naar Berlijn

Eventjes snel een weekendje naar Berlijn, maar hoe kom je er comfortabel? Wil je niet met de auto (of is dat geen optie) dan kun ja altijd nog comfortabel met het vliegtuig, de langeafstandsbus, of met de trein. Ze hebben allemaal hun eigen voor en- nadelen, zo ik maakte eerder een overzichtje met de verschillende reis mogelijkheden.

3 x leuke plekjes om te ontbijten in Berlijn

Ora Berlijn Foto gemaakt door: Marjolein van der Kolk –  bekend van de Berlijnblog

Op bijna elke hoek van de Berlijnse straten vind je wel een lekkere bakkerij, lunchroom of coffee corner waar je in de ochtend voor een paar euro al een lekker ontbijtje kun scoren. Een duur ontbijt bij boeken bij je hotel of hostel hoeft dus niet! Zo schreef ik vorig jaar al een verzamelartikel met toffe ontbijt plekjes in Berlijn.

Berlijnse coffee hotspot

Wanneer je aan Berlijn denkt is de kans waarschijnlijk niet heel groot dat je aan Berlijn als dé koffiestad denkt. Maar koffie drinken is in Berlijn wel degelijk een belangrijke bezigheid. De afgelopen jaren zijn er in de Duitse hoofdstad dan ook veel koffie cafés bijgekomen welke hun eigen bonen roosteren en op een ambachtelijke wijze koffie maken. Berlijn en third wave coffee horen daarom bij elkaar. Wanneer je wil weten wat de laatste koffie trends zijn, is Berlijn de plek waar je moet zijn! Berlijn kent dus vele koffie zaakjes, waaronder The Barn. Hier weten de barista’s echt alles over de koffie, de bonen en de laatste koffie trends.

Street food Thursday @Markthalle Neun dé foodhotspot van Berlijn

Op culinair gebied is er in Berlijn veel te beleven. Zo vind je op de donderdagavond in de oude markthal in Kreuzberg veel mensen (en vooral locals) die van de lekkerste internationale snacks en kleine gerechten komen genieten. Inmiddels is de street food markt al een aantal jaar week in, week uit erg populair. En dat is te merken, zo is de hal ondanks de grootte vaak gezellig druk en moet je vaak even geduld hebben wanneer je een lekker gerecht bestelt. Maar dat mag de pret niet drukken, het is een toffe plek waar de sfeer altijd ontspannen is en het belangrijkste: je vind er echt de lekkerste hapjes van over de hele wereld.

Wanneer je de mogelijkheid hebt om niet pas in het weekend maar al op donderdag in Berlijn te kunnen zijn, dan is een bezoekje aan Markthalle Neun dus zeker een grote aanrader! Van mijn bezoek van vorig jaar aan Berlijn maakte ik een fotoverslag van dé foodhotspot van Berlijn.