Ziekte van Lyme

Lyme Time!? | Goed nieuws!

Lyme time


Ja, ik heb goed bericht gekregen van het Radboud Ziekenhuis! In mijn vorige Lyme update vertelde ik al dat ik voor de 2de keer door het Radboud was afgewezen en dat mijn huisarts het daar totaal niet mee eens was. Hij vond het niet kunnen dat ze mij wederom hadden afgewezen en een slap advies hadden gegeven. Daarom heeft hij zijn best gedaan om te zorgen dat ik alsnog een uitnodiging zou krijgen om een uitnodiging van het Radboud ziekenhuis zou krijgen.

Het verlossende woord

Radboud brief

Begin vorige week kreeg ik dan eindelijk de verlossende brief. Over ongeveer twee maandjes is het zo ver! En tot mijn eerste afspraak in het ziekenhuis gaan we wederom het antibiotica doxycyline proberen. Vorig jaar heb ik dat al ruim 6 weken gekregen en toen dat kuurtje erop zat ging ik hard achteruit. Zo had ik steeds vaker mijn krukken nodig en ook een rolstoel kon ik steeds meer gebruiken. Zelf geloof ik er eigenlijk niet heel erg in dat dit kuurtje mij van de Lyme zal verlossen, maar aangezien de artsen uit het Radboud het toch willen proberen, wil ik het best een kans geven. Maar goed, met die krukken loop ik al een tijdje en die rolstoel zie ik steeds meer als een vriend die er voor zorgt dat ik op mijn slechtste dagen toch naar buiten kan gaan. Dus veel slechter als de laatste tijd zal ik mij er daardoor toch niet gaan voelen?


Even wachten.. Nog even wachten..

Dus nog ongeveer twee maandjes wachten. Dat moet te doen zijn toch? Ik ben inmiddels al zo’n 14 jaar ziek, dus die twee maanden stellen niet veel voor als je het daarmee vergelijkt. 😉 Tijdens de eerste twee afspraken zullen ze veel onderzoeken gaan doen, natuurlijk weer die Nederlandse standaard testen op Lyme, die vaak niet naar Lyme wijzen terwijl je het toch hebt. Maar aangezien ik die testen het afgelopen jaar al vaker heb gehad en daar steeds de ziekte van Lyme uitkwam zal dat er met een beetje geluk weer uitkomen. Daarnaast kijken ze niet alleen naar de bloed testen. Zo gaan ze bij de eerste afspraak al een hartfilmpje maken en gaan ze allerlei andere onderzoekjes doen. Na de tweede afspraak voor onderzoeken die ongeveer drie uur gaat duren zullen ze meteen de uitslagen met mij bespreken en zullen ze zo nodig direct een behandelplan opstellen. Gelukkig kijken ze niet alleen naar de uitslagen, maar word er naar het totaal plaatje gekeken. Aangezien ik de laatste maanden steeds meer Lyme klachten krijg en ik inmiddels al meerdere testen heb gehad die op die stomme ziekte wijzen.. En ik daarnaast al van de artsen uit het Groningse Martini ziekenhuis de bevestiging heb gehad dat het inderdaad om chronische Lyme gaat moet dat wel goed komen.

En na zo’n 14 jaar ben ik daar wel aan toe! Het is dus nog niet zeker dat ze mij echt gaan behandelen. Maar die kans is denk ik wel erg groot! 🙂

Tot over twee maandjes Radboud ziekenhuis!

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.