Zoet

Makkelijke pancakes

Pancakes

Je kent ze vast wel, die dikke Amerikaanse pancakes. Lekker als ontbijt in het weekend, tijdens de lunch of als dessert met een bolletje ijs! Ik houd ervan! Het voordeel van pancakes is dat je ze na het bakken rustig kan invriezen en je ze op een ander moment weer kan op warmen. Vooral handig wanneer je niet veel tijd of zoals mij niet altijd genoeg energie hebt om wat te maken.

Om de pancakes helemaal Amerikaans te maken kun je maple syrup gebruiken, maar ook wat plakjes banaan of wat verse aardbijen zijn er erg lekker bij. Geen maple syrup in huis? Don’t worry, ook oud hollandse stroop is gruwelijk lekker bij de pancakes. Het recept voor Amerikaanse pancakes lijkt trouwens best veel op de Nederlandse pannenkoeken. Het grootste verschil is dat de pancakes kleiner en dikker zijn dan onze bekende pannenkoeken.


Wat heb je nodig:

  • 225 gram bloem

  • 16 gram bakpoeder

  • 1 theelepel suiker

  • Snufje zout

  • 2 blije eieren

  • 30 gram gesmolten boter

  • 300 ml melk

  • Klontje boter of olie om te bakken

Zo maak je de pancakes:

Meng alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. In tegenstelling tot de bekende Hollandse pannenkoeken is het beslag voor pancakes altijd wat dikker.

Doe een beetje boter in de pan, laat het smelten en giet het beslag in de pan. Dit kun je doen met een soeplepel maar je zou het ook in een flesje of kan kunnen doen  en het dan in de pan gieten. Ik gebruik zelf altijd een koekenpan, zodat ik drie pancakes tegelijk kan bakken.

Wanneer de pancakes aan de boven kant belletjes krijgen en aan de onderkant mooi lichtbruin zijn kun je ze omdraaien.

Bak nu ook de andere kant mooi licht bruin.
Je kunt de pancakes warm houden tussen twee borden of op een bord bedekt met een stukje aluminiumfolie. Serveer met maple syrup of stroop en een klontje roomboter.

Serveer ze als een grote stapel en giet er maple syrup of stroop overheen, of serveer de pancakes met verse aardbeien en/of rode bessen.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!