Makkelijke pancakes

Amerikaanse pancakes met aardbei.jpg

Je kent ze vast wel, die dikke Amerikaanse pancakes. Lekker als ontbijt in het weekend, tijdens de lunch of als dessert met een bolletje ijs! Ik houd ervan! Het voordeel van pancakes is dat je ze na het bakken rustig kan invriezen en je ze op een ander moment weer kan op warmen. Vooral handig wanneer je niet veel tijd of veel energie hebt zoals ik wel eens heb. Om de pancake helemaal Amerikaans te maken kun je maple syrup gebruiken, maar ook de oud hollandse stroop is gruwelijk lekker bij de pancakes. Het recept voor Amerikaanse pancakes lijkt trouwens best veel op de Nederlandse pannenkoeken. Het grootste verschil is dat de pancakes kleiner en dikker zijn dan onze bekende pannenkoeken.

Pancakes met verse aardbeien is trouwens ook een heerlijke combinatie
en daarnaast ziet het er ook nog eens feestelijk uit.

Wat heb je nodig:

  • 225 gram bloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 1 theelepel suiker
  • Snufje zout
  • 2 blije eieren
  • 30 gram gesmolten boter
  • 300 ml melk
  • Klontje boter of olie om te bakken

Hoe maak je het:

Meng alle ingrediënten in een mengkom goed door elkaar tot je een glad beslag hebt. In tegenstelling tot de bekende Hollandse pannenkoeken is het beslag voor pancakes altijd wat dikker.
Doe een beetje boter in de pan, laat het smelten en giet het beslag in de pan. Dit kun je doen met een soeplepel maar je zou het ook in een flesje of kan kunnen doen  en het dan in de pan gieten. Ik gebruik zelf altijd een koekenpan, zodat ik drie pancakes tegelijk kan bakken.

Wanneer de pancakes aan de boven kant belletjes krijgen en aan de onderkant mooi lichtbruin zijn kun je ze omdraaien. Bak nu ook de andere kant mooi licht bruin.
Je kunt de pancakes warm houden tussen twee borden of op een bord bedekt met een stukje aluminiumfolie. Serveer met maple syrup of stroop en een klontje roomboter.

Serveer ze als een grote stapel en giet er maple syrup of stroop overheen. Of serveer het met verse aardbeien, ook altijd lekker.


Wil je op de hoogte blijven?
Volg met Kort in de keuken op
Instagram, Facebook en/of Pinterest (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij dan op social media weten met de hastag #metKortindekeuken  of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.