Hoofdgerechten

Makkelijke vegetarische bami uit één pan

Makkelijke vegetarische bami

Het is weer eens tijd voor een heerlijk recept voor makkelijke vegetarische bami, waar je maar één pan voor nodig hebt. Hoe chill is dat? Ik eet de laatste tijd veel te weinig bami, geen idee waarom… Het is namelijk vet lekker, er kunnen veel groentes in en je hebt het zo gemaakt.

Ik heb deze keer vegan Saté Kipstuckjes als vlees vervanger gebruikt, simpelweg omdat ik die nog inhuis had liggen. Maar je kan ook tofu of tempeh als vlees vervanger gebruiken. Breng dit als je ongekruide tofu of tempeh gebruikt dit dan wel eerst op smaak met de bami kruiden. Omdat je soms niet veel afwas wil krijgen vandaag dus een lekkere simpele eenpansmaaltijd. Maar hoe doe je dat dan met die noedels? Ik gebruikte noedels van Amoy, die hoef je niet niet eerst nog te koken, maar kun je meteen bij de groente mee verwarmen. Die heb ik trouwens niet gekregen maar zelf gekocht, maar omdat ik het een fijn product vind, vond ik het wel een vermelding waard. Uiteraar kun je ook noedels in een aparte pan klaarmaken, al heb je dan natuurlijk geen eenpansmaaltijd meer. Oke weer genoeg geschreven, tijd om die keuken in te duiken!

Wat heb je nodig:

  • Wok olie

  • 3 eieren

  • 1 bakje vegetarische kipstuckjes

  • 450 gram bami groente

  • 1 zakje bami kruiden

  • 1 pakje Amoy straight to wok thick udon noodles (zitten 2 zakjes in, beide heb je nodig)

  • Optie: pindasaus

  • Optie: kroepoek

Zo maak je de makkelijke vegetarische bami:

Verhit een scheutje olie in een koekenpan of wok en breek er drie eitjes in. Laat de eieren een beetje stollen en roer ze dan door elkaar, zodat je een lekker roereitje krijgt. Schep het in een kommetje of op een bordje en houd het nog even apart.

De pan kan weer terug op het warme pitje. Doe eventueel een nieuw scheutje olie in de pan en bak vervolgens de vegetarische kipstukjes een paar minuten, zorg wel dat je ze niet laat aanbranden en beide kanten een beetje knapperis en goudbruin worden. Schep ze uit de pan en zet het nog even appart.

De pan kan weer op het warme pitje, gooi de bamigroentes met de bami kruiden in de pan en hussel het goed door elkaar. Laat dit zo’n 10 minuutjes bakken op een heet pitje. Roer het regelmatig door. Het pitje kan hierna wat lager en voeg vege kipstukjes met de noedels toe.

Laat de noedels bovenop de bami kort warm worden en roer ze er vervolgens doorheen. Ook het eitje kun je nu weer toevoegen. Roer alles goed door elkaar en het genieten kan bijna beginnen!

Voor mij is de bami niet compleet zonder pindasaus en kroepoek. Zelf pindasaus maken is zo gedaan, maar deze keer gebruik ik kant en klare pindasaus. Even kort opwarmen in magnetron en klaar! Het leven kan soms zo makkelijk zijn. Dus een beetje kroepkoek en wat saus erbij op het bord en het genieten kan beginnen.

Selamat makan! (eet smakelijk!).

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Makkelijke vegetarische bami

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!