Zomer in Nederland! Nou ja, vooral een paar mooie zomerse dagen met daar tussen vaak veel regen.. En op die mooie zomerse dagen wil ik dan graag ultiem genieten van de zomer. Dus met een lekker zomers gerecht, welke je binnen 25 minuten kan bereiden. Deze mediterrane couscous met een lekkere frisse topping van tomaatjes met komkommer en feta, is wel zo’n gerechtje! En om het helemaal af te maken, nog een lekker stukje zalm erbij, hoe feestelijk wil je het hebben deze zomer?!
Summer meal
Deze mediterrane couscous met zalm op een bedje van couscous, met komkommer, tomaten, feta en eventueel wat olijfjes, is een ideale zomermaaltijd. Het is lekker simpel om te maken, het is een salade die je zowel lauwwarm als koud kunt serveren. Lekker als lunch, of als licht hoofdgerecht met een wijntje erbij. Ik had nog een zakje couscous in mijn keukenkastje staan, maar heb je dit niet in huis of heb je gewoon niet zo’n trek in couscous, dan kun je ook voor een parelcouscous of quinoa kiezen.
Couscous is sowieso wel een gerecht waar ik fan van ben. Wanneer we met de band een hele dag op pad gaan voor een optreden of optredens, neem ik dan ook vaak een simpele couscous salade met geitenkaas, een vegetarische couscous met paprika en doperwten of een mediterrane parelcouscoussalade met falafel balletjes mee. Ideaal omdat je het snel kunt maken en dan de koelbox in om onderweg of op een pleintje voor het optreden rustig te eten.
Wat heb je nodig:
Voor twee of drie personen:
- 2-3 zalmfilets
- 3 takjes oregano
- Sap van een citroen
- Peper + zout
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram couscous, parelcouscous of Quinoa
- Bakje cherrytomaten
- Eventueel wat olijfjes
- Halve komkommer
- 3 takjes peterselie
- Wat basilicum
- 60 gram fetta
- Extra vierge olijfolie
Zo maak je de Mediterrane couscous met zalm:
Bereid de couscous zoals aangegeven staat op de verpakking. Meng je de oregano met knoflook, olijfolie en citroensap in een kommetje. Dit verdeel je vervolgens over de zalmfilets en breng ze nog even verder op smaak met wat peper & zout. Bak de zalmfilets in een koekenpan rondom gaar.
Ondertussen kun je de ingrediënten voor de topping in een kom maken. Was de cherrytomaatjes en snijd het in partjes, de komkommer in stukjes en hak de peterselie en basilicum fijn. Als je er olijfjes bij wilt, kun je deze het beste in plakjes snijden. Brokkel de fetta boven de kom en maak het af met een beetje extra vierge olijfolie.
Leg de gebakken zalm op een bedje van couscous en verdeel hierover de lekkere frisse topping. In de avond een lekker glas wijn erbij en het genieten kan beginnen!
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!