Ondanks dat couscous en parelcouscous salades hier vaak op het menu staan, staan er niet heel veel op mijn foodblog. En dat terwijl het recepten zijn die je redelijk snel kunt klaar maken en je er vrijwel alle groentes in kunt verweken. Ideaal om de restjes groente die je eventueel nog in de koelkast hebt liggen er in te verwerken. Deze mediterrane parelcouscoussalade met falafel balletjes is daar zo’n voorbeeld van.
Wat heb je nodig:
- Mediterrane couscoussalade voor 2 personen
- 150 gram parelcouscous
- 2 tomaten
- 2 zoete puntpaprika’s
- 1 courgette
- 100 gram feta of witte kaas
- Falafel balletjes
- Beetje olijfolie
- knoflook-kruidendressing
- 6 eetlepels extra vierge olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je mediterrane parelcouscoussalade met falafel balletjes :
Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in 2 liter water met zout gaar. Giet af en zet apart.
Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met 3 teentjes gehakte of geperste knoflook, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Snijd de feta of witte kaas in blokjes en meng dit door de knoflook-kruidendressing. Dek het af en zet het weg in de koelkast.
Was de zoete puntpaprika, tomaat en courgette. Verwijder de zaadlijsten van de zoete puntpaprika en snijd het samen met de tomaten en de courgette in blokjes.
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, bak de groentes gaar en de falafel balletjes rondom mooi goudbruin. Schep ze hierna uit de pan en laat de falafel balletjes op een stukje keukenpapier uitlekken.
Meng de parelcouscous met de groentes en de knoflook-kruidendressing door elkaar. Serveer het met de falafel balletjes.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!