Hoofdgerechten To go

Mediterrane parelcouscoussalade met falafel balletjes

Mediterrane parelcouscoussalade met falafel balletjes

Ondanks dat couscous en parelcouscous salades hier vaak op het menu staan, staan er niet heel veel op mijn foodblog. En dat terwijl het recepten zijn die je redelijk snel kunt klaar maken en je er vrijwel alle groentes in kunt verweken. Ideaal om de restjes groente die je eventueel nog in de koelkast hebt liggen er in te verwerken. Deze mediterrane parelcouscoussalade met falafel balletjes is daar zo’n voorbeeld van.

Swiepswoepswap

Nu we de zomer achter ons hebben gelaten, is het ook weer tijd voor de inmiddels wereldberoemde #swiepswoepswap van Mandy and More. Nooit van gehoord? In het kort: je meld je (of je nu een foodblogger bent of dat je het gewoon leuk vind om een keertje iets te maken van een foodblogger) aan bij Mandy. Vervolgens wordt je gematcht aan een foodblogger waarvan je een recept van mag gaan kiezen. Je mag daar dan een eigen twist aan geven en deel je van je eindresultaat een foto op Instagram. Als foodblogger probeer je natuurlijk een lekkere eigen variatie van het recept te maken.

Mediterrane parelcouscoussalade

Zo maakte ik deze maand voor de foodblogswap een variatie op de mediterrane couscoussalade van de foodblog Oesters en Uien. Ik koos er voor om een parelcouscous te gebruiken, voegde er een paar ingrediënten aan toe en maakte er een lekkere dressing bij en om het af te maken serveerde ik het met lekkere falafel balletjes. Falafel balletjes zijn eenvoudig te maken en kun je trouwens met veel combineren; tussen een pitabroodje, in plaats van vlees in een kapsalon of zoals in dit recept met een lekkere mediterrane parelcouscoussalade. Mocht je niet veel tijd hebben om zelf falafel balletjes te maken, kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor de falafel balletjes uit de supermarkt, ook erg lekker en snel klaar te maken.

–>Niet veel trek in parelcouscous? Dan is deze snelle vegetarische couscous met paprika en doperwten misschien meer wat voor jou.

Mediterrane parelcouscoussalade met falafel balletjes

In plaats van parelcouscous kun je natuurlijk ook gewone couscous gebruiken.

Wat heb je nodig

  • Mediterrane couscoussalade voor 2 personen
  • 150 gram parelcouscous

  • 2 tomaten

  • 2 zoete puntpaprika’s

  • 1 courgette

  • 100 gram feta of witte kaas

  • Falafel balletjes

  • Beetje olijfolie

  • knoflook-kruidendressing
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie

  • 3 teentjes knoflook

  • 3 theelepels gedroogde Italiaanse kruiden

  • Peper en zout naar smaak

Hoe maak je het

  • Kook de parelcouscous gedurende 10 minuten in 2 liter water met zout gaar. Giet af en zet apart.
  • Maak een kruidenolie door de olijfolie te mengen met 3 teentjes gehakte of geperste knoflook, de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Snijd de feta of witte kaas in blokjes en meng dit door de knoflook-kruidendressing. Dek het af en zet het weg in de koelkast.
  • Was de zoete puntpaprika, tomaat en courgette. Verwijder de zaadlijsten van de zoete puntpaprika en snijd het samen met de tomaten en de courgette in blokjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan, bak de groentes gaar en de falafel balletjes rondom mooi goudbruin. Schep ze hierna uit de pan en laat de falafel balletjes op een stukje keukenpapier uitlekken.
  • Meng de parelcouscous met de groentes en de knoflook-kruidendressing door elkaar. Serveer het met de falafel balletjes.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven? Volg met Kort in de keuken op InstagramFacebook (@metkortindekeuken) Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!