Mini tiramisu

Er zijn een aantal dingen waar je mij midden in de nacht voor mag wakker maken. Een van de dingen is Tiramisu, zeker wanneer het goed gemaakt is. En gelukkig is het vrij eenvoudig om zelf te maken! Je hoeft er niet lang voor in de keuken te staan, alleen moet je wel geduld hebben om het in de koelkast te laten opstijven. Ook wanneer je geen grote keuken prins of prinses bent, kan je met dit recept zelf een heerlijke Tiramisu maken. πŸ˜‰

Wat heb je nodig:
250 g lange vingers
250Β g mascarpone
125Β ml slagroom
100 ml sterke koffie
37Β g suiker
2Β eidooiers
2Β eetlepels disaronno
cacaopoeder

Extra nodig:
Ovenschaal

Hoe maak je het:
Klop de slagroom met een eetlepel suiker stijf. Klop vervolgens in een andere kom de eidooiers met de rest van de suiker schuimig en meng de mascarpone door de dooiers. Spatel daarna voorzichtig de slagroom door het mascarpone mengsel. Meng in een kom de sterke koffie met de disaronno. Dompel de lange vingers één voor één in het espressomengsel en verdeel ze over de bodem van de ovenschaal. Bedek de lange vingers met de helft van het mascarpone mengsel en herhaal dit nog een keer. Laat de tiramisu minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. En bestuif de tiramisu vlak voor het serveren nog even met een mooie laag cacaopoeder.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.