Ik ga naar Berlijn!

Al een aantal jaar heb ik een lijstje met steden die ik graag een keer wil bezoeken, Berlijn is één van de steden die al jaren op mijn lijstje staan. Maar helaas had die stomme Lyme er toen geen zin in, dus moest ik besluiten om de city trip uit te stellen. Maar de laatste tijd heb ik steeds vaker en steeds betere dagen waardoor ik de reis nu wel durf te maken, zodat ik de city trip naar Berlijn eindelijk van mijn Bucket list kan af strepen.

Berlijn
Over twee weken is het dan wel zover, op zaterdagavond stap ik in de hoofdstad in de nachtbus via Bremen en Hamburg naar Berlijn zodat ik op zondagochtend rond negen uur in Berlijn aankom. En dan heb ik tot dinsdag middag de tijd om Berlijn te gaan verkennen. Op de terugweg reis ik eind van de middag-begin van de avond, zodat ik nog van het uitzicht tijdens de terugreis via Bremen, Oldenburg en Leer kan genieten.

Wat te doen in Berlijn…
Ik heb al een klein lijstje met dingen die ik wil bezoeken. Zo wil ik op de eerste dag een bezoek brengen aan het voormalig concentratiekamp Sachsenhausen. In dit kamp werden tussen 1936 en 1945 ruim 200.000 mensen gevangen gehouden, waarvan er zeker 50.000 mensen zijn omgekomen door toedoen van de Nazi’s. Maar ook langs de Berlijnse muur wandelen, de Reichstag bezoeken staan al op mijn programma. Ik heb gehoord dat je door een rondje met de S-Bahn goed de verschillen tussen Oost en West Berlijn kan zien, dus dat wil ik zeker een keertje gaan doen.

Ben jij al eens in Berlijn geweest en weet jij nog leuke dingen die je in Berlijn kan doen of een keer moet zien? Dan ben ik erg benieuwd! Laat je het mij hieronder in een reactie weten?

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Joyce 27 oktober 2016 at 18:04

  De Berliner Dom is heel mooi, Alexander Platz is ook wel leuk maar niet heeeel veel te doen per se. Wel leuk even te kijken. En Brandenburger Tor!

  • Reply Andreas 27 oktober 2016 at 18:36

   Heeij, thnx voor je suggesties!
   Ik kom toevallig met de nachtbus aan op de Alexander Platz. De Berliner Dom lijkt mij inderdaad erg mooi, heb hem meteen op mijn lijstje geschreven. 😉

 • Reply Rob 28 december 2016 at 20:45

  Ik ben inmiddels 7 x in Berlijn geweest en de 8ste keer komt ook vast en zeker.
  De eerste keer heb ik andere dingen gedaan dan de laatste keren, maar de stad blijft me verbazen en verwonderen.

  De Berliner dom is inderdaad een aanraden, en ik weet niet of je de glazen koepen van de Bundestag hebt bezocht? Want die is zeker de moeite waard. Het is ook leuk om simpelweg stadsbus 100 te nemen, want die komt meteen mooi langs al die highlights. De vlooienmarkt (en muzikanten) in mauerpark op zondag zijn ook leuk, maar fijner, drukker en gezelliger bij goed weer. Euhm ik kan nog uren doorgaan haha. (de waterval bij vikoriopark, thaiwiese in het Preussenpark), of het RAW gelande. Maar laat ik maar stoppen want nu begin ik wijsneuserig te klinken, kortom Berlijn is voor mij altijd voor herhaling vatbaar. 😉

  Rob

  • Reply Andreas 29 december 2016 at 10:58

   Berlijn is zeker een bijzondere stad. De glazen koepel van de bunderstag heb ik helaas niet kunnen bezoeken, maar dat ben ik zeker nog een keer van plan te bezoeken. En stadsbus 100 is inderdaad een aanrader, maar ook stadsbus 200 is een aanrader. De 200 rijd een iets andere route en komt langs andere mooie highlights van de stad. Er is zoveel te zien, dus ik moet nog wel een keertje terug;)

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.