Ziekte van Lyme

Naar het Radboud ziekenhuis #1

Dinsdagochtend zou om 08:00 uur de wekker afgaan. Maar nog ver voordat de wekker ging was ik al wakker en stond ik mijn ontbijt al klaar te maken.. Nou ja vooral een grote beker thee, iets eten is zo vroeg in de ochtend echt nog een no-go.. Al snel stond ik met een gezonde spanning mijn spullen in te pakken. Stapels brieven van mijn huisarts en artsen uit het Martini ziekenhuis, formulieren van het Radboud die ik moest invullen. Ik was er klaar voor! Na maanden wachten was het vandaag dan eindelijk zo ver, mijn eerste afspraak bij het UMC Radboud ziekenhuis in Nijmegen.

Vandaag zou ik samen met M een goede vriend/overbuurjongen, plus mijn rolstoel de grote reis van Groningen naar het ziekenhuis in Nijmegen maken. En dat is nog wel een afstandje, bijna 3,5 uur zaten we in de bus en trein en weer in de bus. Nadat we over het grote bord met “hoofdingang” hadden heen gekeken en eindelijk de juiste ingang van het ziekenhuis hadden gevonden (echt wat is dat een groot complex!), een verpleegkundige de eerste standaard testjes had gedaan, was ik al snel aan de beurt. Stipt kwart voor drie mocht ik de spreekkamer inrijden

image

Vandaag zou ik een afspraak hebben met de verpleegkundige die op de Lyme poli werkt. We zouden het verhaal en m’n vele klachten doornemen om daarna een hartfilmpje en meerdere buisjes bloed af te laten nemen zodat ze dat konden onderzoeken. Wat een aardige vrouw was dat! Voor het eerst in lange tijd voelde ik mij echt serieus genomen in een ziekenhuis. Een begripvol gesprek volgde, waar andere artsen in het verleden alleen naar de klachten vroegen, werd er vandaag ook door gevraagd naar hoe ik er zelf onder ben, hoe het voor me is en hoe andere er mee omgaan. Er volgde meerdere knikjes van herkenning. Een wereld van verschil!

Over drie weken heb ik mijn tweede afspraak, maar dan met de dokter waar ik o zo graag heen wil. Maar daar heb ik een goed gevoel over, de verpleegkundige van de lymepoli waar ik vandaag het gesprek mee had, liet al voorzichtig doorschemeren dat het behandelplan voor er vast wel gaat komen. Maar goed, dat is natuurlijk afwachten, zij is tenslotte niet de specialist maar ze heeft er natuurlijk wel wat verstand van zou je denken.. 😉

Maar mijn eerste indruk van de Lymepoli in het Radboud ziekenhuis is in ieder geval een goede ervaring. Nu nog 19 dagen tot het tweede gesprek met de uitslag en hopelijk krijgen we dan ook een behandelplan te horen.

Keep on positive!