Uncategorized

Tijn van 6 jaar is met zijn nagellak actie voor 3FM Serious Request voor mijn #Held van 2016!

De held van 2016!
Als je het mij vraagt is de 6-jarige Tijn bij uitstek de Held van 2016!
Toen ik vanmorgen naar 3FM Serious Request keek hoorde ik het ontroerende verhaal van de 6-jarige Tijn. Tijn bezocht het Glazen Huis met zijn vader. Zijn vader vertelde dat zijn zoontje dit jaar voor de laatste Serious Request meemaakt. Bij het jochie is namelijk hersenstamkanker geconstateerd en volgens zijn artsen is er niets meer te doen. 

 

tijn-in-actie-voor-3fm.jpg

Bron: 3FM Serious Request

3FM Serious Request
Elk jaar in de week voor kerst laten DJ’s van 3FM zich in een glazenhuis opsluiten om geld in te zamelen voor een stille ramp.  De dj’s maken de hele tijd live radio. Ze draaien verzoeknummers uiteraard tegen betaling. Het geld dat dit jaar wordt opgehaald, wordt gebruikt om longontsteking onder kinderen aan te pakken. Volgens het Rode Kruis sterven daaraan jaarlijks ruim 900.000 kinderen tot vijf jaar. Deze stille ramp speelt zich vooral af in de Hoorn van Afrika en ten zuiden van de Sahara, maar ook in landen als Ivoorkust. Hier in Nederland krijg je bij een longontsteking vaak een antibiotica kuur, maar de mensen in de Hoorn van Afrika en ten zuiden van de Sahara zijn ontzettend arm. Er heerst veel armoede en er is nauwelijks kennis over de ziekte.

Ook ik doe natuurlijk mee aan de actie van deze #Held!

Ook ik doe natuurlijk mee aan de actie van deze #Held!

Hersenstamkanker (DIPG)
Tijn is een stoere jongen van 6 jaar en heeft dus hersenstamkanker (DIPG) en volgens zijn artsen is dit zijn laatste kerst. “Maar de meeste arme kinderen waar jullie het voor doen halen de vijf jaar niet eens. Daarom komen we in actie.” aldus zijn vader. Tijn daagt mensen uit om hun nagels te lakken en 1 euro (of meer) te doneren aan zijn actie voor 3FM Serious Request. Met de slogan “Lak aan DIPG” zet deze stoere jongen zich in om zoveel mogelijk geld op te halen voor het Rode Kruis.

Zijn streef bedrag voor deze actie was €100,- natuurlijk al een heel mooi bedrag maar inmiddels gaat zijn actie viral op social media waardoor hij {op het moment dat ik dit artikel schrijf} met deze actie al ruim HONDERDZEVENTIEN DUIZEND euro ingezameld! Je snapt nu misschien waarom ik hem de #Held van 2016 vind.

Dus steun de actie van Tijn!
1. Lak je nagels
2. Doneer via 3fm.nl/tijn en vraag daarbij meteen het nummer dat Tijn ook heeft aangevraagd aan (Roar van Katty Perry).
3. Deel de foto van je nagels op Facebook, Instagram of Twitter met #lakaan en #sr16
4. Daag je vrienden uit om hetzelfde te doen!

 

No Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.