Hoofdgerechten

Noedels met zalm, broccoli & Peultjes

Noedels met zalm broccoli

Lekkere en simpele maaltijden, daar houd ik van! Ik had laatst nog wat broccoli, peultjes en witte rijstnoedels liggen, heerlijke ingrediënten om een noedels gerecht van te maken. Een beetje zalm, wat ketjap manis en als je er van houd wat sesamzaadjes erbij en je hebt een lekker easy gerechtje voor vanavond. Wil je de noedels met zalm, broccoli en peultjes nog eenvoudiger klaarmaken? Kies dan voor een zak voorgesneden groentes of een wokgroente mix, dan heb je meteen een lekkere combinatie van meerdere groentes en ben je nóg sneller klaar. Ik had dus nog wat witte rijstnoedels in huis, maar je kan ook gewoon wok noedels voor dit recept gebruiken.

Wat heb je nodig:

  • 300 gram noedels

  • 400 gram broccoli

  • 200 gram peultjes

  • 2 zalmfilets

  • 2 eetlepels ketjap manis

  • Eventueel 1 eetlepel sesamzaadjes

Hoe maak je de noedels met zalm, broccoli & Peultjes:

Begin met het in blokjes snijden van de zalmfilet. Marineer dit in een kom met één eetlepel ketjap manis en zet de kom hierna nog even aan de kant. Snijd wanneer je geen voorgesneden broccoli hebt, de broccoli in roosjes. De stam kun je (nadat je deze hebt geschild) gewoon mee snijden, hier zitten veel vitamines in die je niet wilt missen. Was de broccoli en peultjes en dep ze hierna droog.

Breng een pan water aan de kook en bereid je de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Doe een scheut olie in een wokpan en wok de broccoli en de peultjes zo’n 5 minuten. Wok hierna de zalm met de ketjap dat in het bakje met de zalm zit nog een paar minuten mee. Giet de noedels af en wok dit met de laatste eetlepel ketjap nog kort mee zodat het mooi is gemengd. Eventueel kun je nadat je het op een mooi bord geserveerd hebt nog aftoppen met een beetje sesamzaadjes en het genieten kan beginnen!


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Noedels met zalm broccoli

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!