Hey you! Vandaag is het op metKortindekeuken.nl weer eens tijd voor een lekker pasta recept. We gaan aan de slag met…. orecchiette! Of nou ja ik koos voor orecchiette, maar je kan natuurlijk altijd rustig een ander soort pasta gebruiken. Deze keer maken we een variant met broccoli, makreel in een romig pesto sausje. Dit gaat weer een food feestje worden hoor!
Wat heb je nodig voor Orecchiette met broccoli en makreel:
Voor 2 personen
150 gram orecchiette (of een andere pasta)
400 gram broccoli
120 gram makreel
1 klein potje pesto
70 gram crème fraîche
40 gram Parmigiano Reggiano
Peper & zout
Hoe maak je de orecchiette met broccoli en makreel:
Kook de orecchiette (of een andere pasta) in 11 minuten beetgaar. Ondertussen kun je de broccoli wassen en in kleine roosjes snijden, de stronk kun je gewoon schillen en ook in stukjes snijden. Voeg tijdens de laatste 6 minuten ook de broccoli aan de pan met pasta toe.
Doe ondertussen de crème fraîche met de pesto, kaas in een kom en klop dit met een vork los tot een mooi een geheel.
Giet de pasta en de broccoli af. Meng de pesto-crème fraîche erdoor en breng het verder op smaak met wat peper en zout. Verdeel over diepe borden en maak het af met de stukjes makreel en garneer het eventueel met een beetje extra Parmigiano Reggiano.
Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest
Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!