Hoofdgerechten

Pasta Aglio e Olio | pasta met olie en knoflook

Pasta aglio e olio

Dat een goede pasta heel weinig nodig heeft, laat deze pasta wel zien. Pasta Aglio e Olio is een hele simpele pasta met een ‘saus’ van, je raad het misschien al, olie en knoflook. En het mooie is dat je het binnen 15 minuten al op tafel hebt staan!

Italiaanse klassieker

Ik gebruik deze keer Spaghettini, dat is een dunnere versie van Spaghetti. En het komt, net als Spaghetti, oorspronkelijk uit het Italiaanse Napels. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon de bekendere en iets dikkere spaghetti gebruiken.

Daarnaast kun je kiezen of je er een vers rood pepertje doorheen doet of dat je voor chili vlokken gaat. Ik was bij het boodschappen de rode peper vergeten. Ik had geen zin om nog een keer door de regen naar de winkel te gaan, dus ik heb gewoon de chili vlokken gebruikt die ik gelukkig nog in het kruidenrek had staan. Rasp er op het laatst nog een beetje Parmezaanse kaas overheen en het feestmaal kan beginnen!


Wat heb je nodig:

  • 250 gram spaghettini of spaghetti

  • 2 (grote) tenen knoflook

  • 4 eetlepels (goede) olijfolie

  • 1 theelepel chili vlokken of ½ rode peper in dunne plakjes gesneden

  • Zout & vers gemalen zwarte peper

  • Takje verse peterselie, fijn gesneden

  • Parmezaanse kaas

Zo maak je de pasta aglio e olio:

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking tot het al dente (beetgaar) is en houd een kopje kookvocht apart.

Ondertussen kun je de knoflook en, als je een vers rood pepertje gebruikt, het pepertje in dunne plakjes snijden. En hak de peterselie alvast fijn, deze heb je op het laatst nodig. Doe de olijfolie in een hapjespan en zodra de olie warm is doe je de knoflook en het pepertje of de chili vlokken olie daarbij. Zodra de olijfolie een beetje begint te bubbelen zet je het pitje lager. Bak dit tot de knoflook een beetje goudbruin is geworden.

Giet zodra de pasta al dente is af en giet de olijfolie de knoflook en het kleine beetje kookvocht op de pasta, doe een deel van de peterselie erbij roer dit goed door elkaar.

Breng op smaak met zout, peper en maak het tenslotte op het bord af met nog een klein beetje peterselie en een beetje Parmezaanse kaas.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Pasta aglio e olio

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!