Hoofdgerechten

Pasta pesto met asperges en cherrytomaatjes

Pasta pesto met asperges en cherrytomaatjes

Het is weer zover, het asperge seizoen is weer geopend! Tot eind juni is het weer tijd voor het witte goud, zoals asperges ook wel genoemd worden. Vandaag combineer ik een pasta pesto met asperges en cherrytomaatjes, het klinkt misschien als een combinatie welke je niet snel zal verwachten, maar geloof mij ook dit is weer een feestje op je bord!

Daarnaast is het ook een heel fijn recept dat je met slechts 1 pan en in 15 minuten kunt bereiden. Hoe chill is dat? Ik heb voor dit recept trouwens gekozen voor een plantaardige kookroom aangezien ik probeer te minderen met dierlijke producten waar dat kan en lekker is. In de smaak merkte ik vrijwel geen smaak verschil, het grootste verschil was misschien zelfs wel dat de pesto saus wat dunner was vergeleken met dierlijke kookroom. Voor de Parmezaanse kaas heb ik alleen nog geen alternatief gevonden dat minstens net zo lekker is. Dus mocht je iets weten, let me know!

Wijntje erbij?

Bij een romige pasta pesto met witte asperges en cherrytomaatjes kun je uiteraard een lekkere frisse, witte wijn drinken. Denk bijvoorbeeld een Noord-Italiaanse Pinot Grigio of een Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland.

Recepten met asperges:

Ben je net zo weg van asperges als mij en wil je er tijdens het seizoen vaker van genieten? Kijk dan eens naar de andere toprecepten op deze website. Weet jij al welke je een keer wilt proberen:Wat heb je nodig:

  • 150 gram fusilli
  • 250 gram witte asperges
  • 125 gram cherrytomaten
  • 50 gram pesto + een extra om te garneren
  • 50 ml kookroom
  • Halve theelepel citroensap
  • Olijfolie (extra vierge)
  • Peper en zout
  • 40 gram Parmezaanse kaas

Zo maak je de Pasta pesto met asperges en cherrytomaatjes:

Kook de fusilli zoals aangegeven op de verpakking. Ondertussen verwijder je de houtige onderkant van de asperges, schil je ze en snijd je de asperges in stukken van 3 tot 5 cm. Voeg stukjes asperge tijdens de laatste 6 kookminuten erbij (niet de kopjes) en kook ze de laatste minuten mee met de pasta. De laatste 2 minuten doe je de kopjes van de asperges erbij.

Ondertussen was en snijd je de cherrytomaten in kwartjes. En maak je het sausje voor de pasta, meng de pesto met het citroensap en de kookroom. En breng het op smaak met een beetje peper en zout.

Zodra de fusilli en asperges gaar zijn, giet je de pan af en meng je de saus voorzichtig door de gekookte pasta en asperges. Schep de pasta op een mooi bord en verdeel de cherrytomaatjes hier overheen. Maak het gerecht af met Parmezaanse kaas en eventueel een beetje extra pesto.

Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Pasta pesto met asperges en cherrytomaatjes

Volg mijn leven op Instagram
Daar deel ik vaak van alles wat ik meemaak in mijn leven. Van stories over thuiswerken, lekker koken tot optredens met de band. Je vindt mij als @metKortindekeukennl op Insta!