Foodblogswap Hoofdgerechten

Pasta pesto met spinazie & vega kipstukjes | FoodBlogSwap

Pasta pesto met spinazie & vega kipstukjes

Lange tijd heb ik er niet aan meegedaan, Maar deze maand is het weer tijd voor een nieuwe editie van de FoodBlogSwap! Zodra ik hoorde van wie ik een recept een met kort in de keuken sausje mocht geven kreeg ik er meteen zin in. Ik mocht namelijk iets van Hilde; de foodie achter SlowFoody gaan maken. Hilde woont net zoals ik in de mooie provincie Groningen en heeft eveneens een grote liefde voor lekker eten. Dat kan niet anders als dat het weer een food feestje zou gaan worden!

Voor als je nog nooit van de FoodBlogSwap gehoord hebt: elke maand maken foodbloggers een recept van een andere foodblogger die ze toegewezen krijgen. En het doel is dan om hier een eigen twist of een eigen sausje aan te geven.

Het “met Kort in de keuken” sausje:

Aangezien ik een korte tijd geen oven tot mijn beschikking had, besloot ik om een heerlijke pasta pesto met kip te maken. Ik houd namelijk heel erg van pasta! Ik heb geprobeerd om zo min mogelijk aan het originele recept van Hilde aan te passen.

Pasta pesto met spinazie & vega kipstukjes

Wel heb ik er lekker verse spinazie aan toegevoegd, omdat; spinazie niet alleen er lekker maar ook erg gezond is. En omdat de combinatie pasta, spinazie, (vega) kipstuckjes en vooral veel pesto en kaas gewoon om te smullen is.

Daarnaast heb ik aangezien ik niet vaak (biologische kip eet) er voor gekozen om er een vegetarische pasta van te maken. Zo is er tegenwoordig steeds meer keuze tussen verschillende vegetarische kipstukjes. Zelf gebruik ik vaak de stuckjes van de vegetarische slager of die van de Albert Heijn.

Oké, genoeg verteld,
On your marks, get ready, set, bake!

Pasta pesto spinazie met vega kipstukjes | FoodBlogSwap

Porties

4

personen
Voorbereidingstijd

10

minuten
Bereidingstijd

20

minuten

Wat heb je nodig

  • 400 gram pasta naar keuze

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 sjalotje, fijn gesneden

  • 200 gram verse spinazie

  • Vegetarische kipstukjes

  • Ongeveer 2 flinke eetlepels Pesto (of uit een potje)

  • 100 milliliter slagroom

  • Een handje cherry trostomaatjes

  • Parmezaanse kaas

  • Eventueel een paar blaadjes verse basilicum

Hoe maak je het

  • Kook de pasta beetgaar zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet het af, spoel even met koud water en doe het terug in de pan. Schenk er een beetje olijfolie over en voeg een snuf zeezout toe.
  • Snijd de verse spinazie en het sjalotje fijn. En de tomaten in mooie partjes en zet dit vervolgens aan de kant.
  • Doe een beetje olijfolie in een hapjespan of in een wok en fruit het sjalotje tot het glazig is. Voeg vervolgens de spinazie toe en wok dit kort. En bak in een koekenpan de vegetarische kipstukjes zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Schep twee flinke eetlepels pesto bij de spinazie en het sjalotje en laat dit rustig mee verwarmen. Schenk vervolgens de kookroom in de pan en roer dit door, zodat de pesto en room goed vermengd zijn. Proef de saus en breng het eventueel extra op smaak met zout en peper.
  • Voeg de pasta en de vegetarische kipstukjes toe aan de pan met de spinazie en het sjalotje en verwarm dit op een matig vuur. Blijf goed omscheppen zodat alle pasta bedekt is met een laagje pestosaus. Voeg op het laatste moment de tomatenpartjes in de pan toe, hierdoor zullen ze wel warm worden maar niet hun vorm verliezen.
  • Schep de pasta op een mooi bord, en strooi er nog een beetje (veel) Parmezaanse kaas overheen en garneer het gerecht eventueel met de verse basilicum. 

Bewaar dit recept op Pinterest

Maak een bord aan met een bepaald thema, zoals pasta’s en bewaar dit recept met onderstaande foto.

Pasta pesto met spinazie & vega kipstukjes

Veel plezier en eet smakelijk!

Wil je op de hoogte blijven?  Volg met Kort in de keuken ook op InstagramFacebook en/of op Pinterest (@metkortindekeuken). Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Laat het mij op social media weten met de hashtag #metKortindekeuken of tag mij in je bericht, vind ik leuk om te zien!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.