Hoofdgerechten

Pastasalade Niçoise

Pastasalade Niçoise

De Franse salade niçoise ken je waarschijnlijk wel, een klassieker met onder andere met vis, groenten en ei. Heerlijk als lunch of bijgerecht, maar door een paar aanpassingen kun je er ook een heerlijke pastasalade van maken. Zo heb ik heb voor deze pastasalade niçoise gekozen voor tonijn, sperzieboontjes en Tortellini ai formaggi. Met wat stokbrood ernaast, is dit heerlijk voor tijdens warme zomerdagen.


Wat heb je nodig voor de pastasalade Niçoise

  • 125 gram pasta (ik koos voor Tortellini ai formaggi)

  • 100 gram sperziebonen

  • 1 (biologisch) ei

  • Halve rode ui, in dunne halve ringen gesneden

  • 100 gram cherrytomaten in partjes gesneden

  • Halve komkommer (met of zonder schil) in dunne plakjes gesneden

  • 2 eetlepels kappertjes

  • 1 blikje tonijn op water en uitgelekt

  • 1 eetlepel extra vergine olijfolie

  • Halve eetlepel witte wijnazijn

  • Halve theelepel dijon mosterd

  • Peper en zout

Hoe maak je de pastasalade niçoise

Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. Kook het ei 6 tot 8 minuten. En in een andere pan kook je de sperziebonen 6 minuten. Giet de sperziebonen af en spoel af ze met koud water.

Meng de extra vergine olijfolie met de witte wijnazijn en de mosterd. Breng het veder op smaak met wat peper en zout.

Was de cherrytomaten en snijd ze in partjes. Snijd de rode ui in blokjes. Schil de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Schrik het ei met koud water, pel het en snijd het in 4 kwarten.

Meng de pasta met de boontjes en de gemaakte dressing. Voeg vervolgens de rode ui, de cherrytomaten, de komkommer en de kappertjes door de pastasalade.

Verdeel de pasta over de borden en maak af met wat tonijn en met de partjes gekookt ei.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Heb je dit recept gemaakt?
Deel het op Instagram of Facebook
En tag #metKortindekeuken of tag @metkortindekeuken.nl!