Hoofdgerechten

Penne al pomodoro e mozzarella

Tijd voor een penne al pomodoro e mozzarella ofwel een penne met tomaat en mozarella. Om er net iets meer vitamines aan toe te voegen maken er we van een courgette nog een beetje mini courgetti voor Bij de pasta. Aangezien het deze week de week zonder vlees is, heb ik gekozen voor vegetarische balletjes. Maar vervang deze gerust door gehaktballetjes als je daar meer zin in hebt. Lekker simpel, snel te maken en boordevol vitamines!


Wat heb je nodig

  • 300 gram penne

  • 1 courgette (voor de courgetti)

  • 500 gram roma tomaten

  • Italiaanse kruiden

  • 2 knoflook teentjes

  • 200 gram vegetarische balletjes

  • 70 gram tomatenpuree geconcentreerd

  • 125 gram mozzarella

  • Beetje basilicum

Hoe maak je de penne al pomodoro e mozzarella:

Snijd de mozzarella in dunne plakken. Pers en hak de knoflook fijn. Was de courgette en tomaten. Snijd de courgette vervolgens in dunne slierten en vervolgens in kleine stukjes ter grootte van een penne, zodat je courgetti krijgt. Snijd de tomaten in vier stukjes en pureer de tomaten hierna fijn. Voeg de Italiaanse kruiden naar smaak toe zet het hierna apart.

Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking.

Verwarm tomatensaus met de geconcentreerde tomatenpuree in een pan. En laat de vegetarische balletjes hierin opwarmen, of bak ze eerst op in een koekenpan en voeg ze later toe aan de saus. Voeg als laatste de gehakte knoflook toe en breng het op smaak met wat peper en zout.

Zodra de pasta bijna gaar is, kook je de courgetti nog kort mee tot de penne gaar is.
Giet de pasta af en meng het met de tomatensaus. Schep de pasta op een bord. En maak het af met de mozzarella en een beetje basilicum on the side.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

penne al pomodoro e mozzarella