Zoet

Pindakaas Brownie

Wanneer je van brownies en pindakaas houdt, is deze pindakaas brownie zeker iets voor jou! En daarnaast zijn ze ook nog ontzettend simpel te maken!


Wat heb je nodig

  • 140 gram ongezouten boter in smalle stukjes gesneden

  • 180 gram pure chocola grof gehakt + 50 gram extra voor de topping

  • 130 gram suiker

  • 80 gram bruine basterdsuiker

  • 2 grote eieren en 1 eidooier

  • 1 theelepel vanille extract

  • 60 gram bloem

  • 1/2 theelepel zout

  • 1/4 theelepel bakpoeder

  • Pindakaas topping:
  • 3 eetlepels pindakaas 

  • 30 gram poedersuiker

  • 30 gram ongezouten boter

Hoe maak je de pindakaas browie:

Neem een bakblik van 20 x 20 cm en bekleed deze met een stukje bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet het bakblik nog even aan de kant.

Doe eerst de boter en de chocola in een kom en smelt het au bain marie tot het helemaal gesmolten en glad is. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.

Voeg de kristalsuiker en de basterdsuiker bij elkaar en klop het door het chocolade mengsel, het mengsel zal nu wat korrelig zijn. Klop vervolgens de eieren en de eidooier er een voor een doorheen en voeg daarna de vanille extract toe. Klop dit mengsel in ongeveer 1 minuut goed door. Tot slot spatel je de bloem, zout en het bakpoeder er rustig doorheen.

Verdeel het beslag in het klaarstaande bakblik.

Doe de boter samen met de poedersuiker en de pindakaas in een kom en meng met een mixer of lepel goed door elkaar. Schep met eetlepels het pindakaasmengsel op het brownie beslag. Roer met de achterkant van de lepel, of met een saté prikker, de pindakaas met een draaiende beweging door het mengsel. En doe hier tot slot extra stukjes chocola tussen.

Bak de brownies in de oven voor ongeveer 25-35 minuten of tot de zijkanten stevig zijn. Het midden mag best nog een beetje vochtig zijn, zolang het maar niet te zacht is.

Laat de Pindakaas Brownie voor je ze aansnijdt nu even afkoelen en snijd het vervolgens in 16 blokjes. En dan heb je twee keuzes; zo kan je de Pindakaas Brownie rustig in de koelkast kunnen zetten, zodat het goed kan opstijven zodat de chocolade stukjes weer hard worden. Maar je kan het natuurlijk ook gerust warm serveren. Met (als je het echt zo goed of fout wil maken) een lekker toefje slagroom ernaast.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest

Pindakaas Brownie

Meer brownie recepten: