Hoofdgerechten

Pizza Caprese

Pizza Caprese

Het is als je het mij vraagt eigenlijk altijd wel pizza-tijd. Als lunch, voor het avond eten, of gewoon als snack tussendoor. Maar een vaste favoriete pizza heb ik niet echt, je kunt een pizza zo ingewikkeld maken als je wilt met toppings, maar de simpelste variant blijft vaak een uitstekende keuze, bijvoorbeeld een pizza caprese.

Wat je naast pizzadeeg nodig hebt is; een beetje saus, wat mozzarella, een tomaatje, beetje peper-zout en kruiden, wat pesto en eventueel een paar basilicum blaadjes en wat Parmezaanse kaas. Een oven en smullen maar!

Wanneer ik pizza´s bak, maak ik ze het aller liefste met zelfgemaakt deeg. Maar soms heb je van die dagen dat je niet veel tijd of in mijn geval een Lyme-dag hebt, waarbij je je energie zo goed als mogelijk over de dag moet verdelen. En dat zijn precies de dagen waarop het super fijn is dat je gewoon een kant-en-klaar pizzadeeg in de supermarkt kunt scoren! Vandaag zo’n recept met een kant-en-klaar pizza deeg. Vandaag gebruik ik een rustiek pizzadeeg van Tante Fanny, maar eigenlijk is elk kant-en-klaar pizzadeeg uit de supermarkt wel prima.


Wat heb je nodig:

  • 1 rol vers pizzadeeg

  • 150 ml tomatensaus

  • Beetje Italiaanse kruiden naar eigen smaak

  • Beetje peper en zout

  • Tomaatje, in plakjes gesneden

  • Bolletje mozzarella, in plakjes gesneden

  • Klein handje Parmezaanse kaas

  • Pesto naar smaak

  • Een paar verse basilicum blaadjes

Hoe maak je de Pizza Caprese:

Verwarm de oven voor op 220 graden (onder-/bovenwarmte).

Breng de tomatensaus op smaak met de Italiaanse kruiden en een beetje peper. Rol het deeg (direct uit de koelkast) met het meegerolde bakpapier op een bakplaat uit. Bestrijk het deeg met wat tomatensaus laat een beetje van de rand vrij. Bekleed de pizza met de plakjes mozzarella en verdeel de plakjes tomaat over de pizza. Strooi een klein beetje zout over de plakjes tomaat en als laatste voor je de pizza de oven inschuift strooi je nog een klein handje Parmezaanse kaas over de pizza.

Bak de pizza in het midden van de oven in ongeveer 10 tot 15 minuten mooi goudbruin. Na het bakken garneer je het met een paar blaadjes basilicum en als finishing touch maak je het af met een beetje pesto.


Bewaar dit recept met onderstaande foto op Pinterest